dilluns, 12 de juny del 2017

Risotto de Bacallà i Carxofes (Olla Exprés)

El risotto és la recepta d'arròs més habitual dels italians. La seva agradable melositat contrasta amb les nostres receptes, on els arrossos els fem més aviat secs o bé caldosos. Els risottos s'han fet molt populars als restaurants i agraden tothom. Una de les maneres més ràpides de preparar-lo és en olla exprés. Així ens estalviem haver d'estar removent contínuament mentre dura la cocció del cereal.
Proveu a fer-lo d'aquesta manera, segur que us agradarà!

risotto de bacallà i carxofes

Ingredients per a 4 persones:
  • 4 mesures d'arròs bomba (o Arbori)
  • 8 mesures de brou vegetal
  • 150 ml. de vi blanc
  • 50 grams de formatge parmesà ratllat.
  • 60 grams de mantega
  • sal, pebre negre
  • 5 carxofes
  • llimona
  • 250 grams de bacallà sec per esqueixar
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 grans d'all
  • 100 ml. d'oli d'oliva

Preparació:
  1. Un parell d'hores abans  posar en remull el bacallà, canviant-li l'aigua una o dues vegades (dependrà del gruix dels trossos de bacallà). Escórrer prement-lo amb les mans i esqueixar-lo a bocins més petits.
  2. Netejar les carxofes, pelar-les traient les fulles dures, escapçant les puntes i tallant i pelant el tronc, deixant només la part més tendra i tallant-les a octaus. Fregar-les amb la llimona perquè no es facin negres i ens enfosqueixin l'arròs.
  3. Escalfar el brou de verdures (o de pollastre suau o bé aigua).
  4. Posar al foc l'olla a pressió, posar-hi l'oli. Abocar la ceba i els alls, tot tallat menut. Remoure i deixar ofegar.
  5. Afegir la carxofa, deixar coure un parell de minuts removent de tant en tant. Posar el bacallà, empebrar i seguir removent..
  6. És el moment de posar-hi l'arròs i remoure perquè s'impregni de tots els condiments i quan les vores dels grans d'arròs es vegin transparents (se'n diu abrillantar l'arròs) s'afegeix el vi blanc.
  7. Remoure constantment perquè no s'enganxi i deixar que el vi s'evapori del tot.
  8. En aquest punt abocar el brou amb cura, perquè estarà bullint. Tastar i si cal rectificar de sal i pebre.
  9. Tapar l'olla i deixar que agafi pressió i quan hagi pujat la primera anella taronja (olla WMF), baixar el foc.
  10. Quan hagin passat 8 minuts de cocció, fer que l'olla perdi pressió posant-la a l'aigüera i deixant caure un rajolí d'aigua sobre la tapa. Veurem que la vàlvula perd pressió. Obrim la tapa, incorporem la mantega i el formatge ratllat, removem amb una cullera de fusta i quan la mantega s'hagi fos ja podem escudellar l'arròs.






 Què es cou a la cuina? / Risotto de Bacallà i Carxofes (Olla Exprés)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada