- 1 ou a temperatura ambient
- 1 gra d'all picat
- 200 ml d'oli d'oliva suau, acidesa 0,4 (equival a 1 got)
- Sal
Dins del vas de la batedora hi posem l'ou (sense closca, es clar...) l'oli, el gra d'all ben picat (abans li haurem tret el cor) i la sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas i el posem en marxa a velocitat alta i sense moure'l.
Notarem que l'emulsió va lligant, oferint certa resistència. És llavors quan anirem pujant el braç batedor a poc a poc fins treure'l de l'emulsió. Sense parar la batedora, batem de dalt a baix un parell de vegades la salsa perquè hi entri aire i, si ho hem fet bé, ja tenim un allioli fet per nosaltres i la nostra batedora. Viscaaa!!!!
- Si preferiu fer una maionesa, només heu de canviar l'all per 1 cullerada de suc de llimona.
- És important que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient, per tant, recordeu-vos de treure l'ou de la nevera amb antelació.
- TRUC: Si se us negués haureu de començar de nou traient l'allioli negat, rentant i eixugant bé el got i el braç del minipimer, afegint-hi un altre ou, tornant a posar l'allioli i tornant a repetir els passos.
- ÉS IMPORTANT consumir aquesta salsa i qualsevol maionesa casolana que contingui ou cru, el més aviat possible. Màxim l'endemà de fer-la i sempre s'ha de guardar a la nevera, mai a temperatura ambient.
Què es cou a la cuina? / Allioli (fet amb minipimer)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada