diumenge, 20 de maig de 2012

Faves a la Catalana

faves a la catalana

























Ingredients:
  • 1.200 grams de faves baby congelades (per a 6 persones)
  • 200 g de botifarra negra (especial per faves "paltruc")
  • 200 g cansalada ibèrica
  • 1 ceba grossa
  • 6 alls tendres (o en el seu defecte, 4 grans d'all)
  • 1 tomàquet madur i gran (o bé 150 g de tomàquet triturat de pot)
  • 2 branques de menta fresca
  • 1 fulla de llorer
  • 400 ml de brou suau de pollastre o de verdures
  • 1 copa de vi ranci
  • 1/2 copa d'anís sec
  • pebre negre
  • pebre vermell dolç
  • sal
Posem una cassola de terrissa al foc, afegim un bon raig d'oli i posem la cansalada tallada a tires. Quan s'hagi enrossit una mica hi posem la ceba i els alls tendres picats. Deixem coure suaument fins que la ceba sigui transparent. Afegim el tomàquet triturat, donem unes voltes i afegim el vi ranci i l'anís sec. Deixem reduir uns minuts i afegim les faves (sense descongelar).
Afegim el brou o bé aigua i 1 pastilla d'avecrem, el llorer, la menta, pebre negre mòlt i pebre vermell. Tapem i deixem coure. Anem removent de tant en tant i deixem coure fins que les faves canvien de color i veiem que són tendres. Si cal rectifiquem de sal. Tallem la botifarra negra a trossos al nostre gust i l'afegim a la cassola. Deixem coure un parell de minuts més i ja tenim les faves llestes!!!

  • Aquest plat és preferible fer-lo amb antelació perquè els sabors s'integrin. 
  • La botifarra negra l'afegirem sempre al final perquè no es desfaci, Si cou una mica ja n'hi ha prou perquè desprengui el sabor.
  • No ens passem amb l'oli perquè les faves no l'absorbeixen i quedarien olioses.






               Què es cou a la cuina? Faves a la Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari