dijous, 8 de juny de 2017

Pastís de Pastanaga (en Microones)

El famós "Carrot Cake" que us proposo, té l'avantatge de que podeu coure'l en el microones. Només necessitareu 7 minuts per tenir-lo a punt. I el podeu decorar al vostre gust, escampant sucre glacé pel damunt o bé coco ratllat o fer una glassa (frosting) de formatge i guarnir-lo amb l'ajuda d'una màniga pastissera. El resultat és espectacular!
Una bona opció per enllestir unes postres en un tres i no res.
Ara bé, si preferiu la cocció en forn tradicional, consulteu la recepta "Pastís de pastanaga amb crema de formatge".

pastís de pastanaga (en microones)
PA DE PESSIC
  • 100 g. de sucre integral de canya (o sucre refinat)
  • 90 g. de farina
  • 50 ml. d'oli d'oliva suau o de gira-sol
  • 2 ous
  • 190 grams de pastanaga pelada
  • canyella en pols (1/2 culleradeta de postres)
  • 3 clau d'olor triturats
  • 10 g. de llevat Royal
  • bicarbonat (1 culleradeta de postres)
  • sal un pessic
  • 30 g. de nous trossejades
  • 30 g. de coco ratllat
  • sucre glas (opcional)

Opció de cobertura: GLASSA DE FORMATGE (Crema o Frosting)

  • 1/2 de tassa de sucre glaç
  • 1 taronja
  • 1 tassa de Mascarpone
  • 1 tassa de formatge crema (tipus Philadelphia)
  • 1 tassa de nous pelades

Preparació del pa de pessic:
  1. Posar la pastanaga trossejada i el sucre dins d'una picadora o un vas batedor. Triturar fins que quedi una crema líquida. 
  2. Afegir els ous i l'oli i seguir batent.
  3. En un bol a part barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, el clau i la sal. Afegir els ingredients secs a la massa humida i treballar-la amb l'ajuda d'un mesclador elèctric a velocitat mitja o a mà.
  4. Afegir el coco ratllat i les nous a bocins petits.
  5. Untar un motllo que pugui anar al microones (silicona, arcopal o similars), amb mantega i espolsar farina pel seu interior, per evitar que el pastís s'enganxi.
  6. Si ens volem estalviar aquest pas, és molt més pràctic utilitzar un esprai des-emmotllador.
  7. Abocar-hi la mescla i coure al microones (800w) durant 7 minuts al 100%. Passat el temps, deixar reposar durant 5 minuts amb la porta tancada. A partir de llavors, es pot obrir i punxar amb una broqueta per comprovar la cocció. 
  8. Deixar temperar sobre una reixeta i desemmotllar.
  9. Quan sigui fred es pot decorar posant-li sucre glas per sobre (com el de la fotografia) o bé preparem una glassa de formatge.

Preparació de la glassa (crema):
  1. Passar el sucre glaç per un colador i afegir els formatges. Barrejar bé amb unes varetes (si pot ser elèctriques, millor).
  2. Quan estigui ben mesclat, afegir pell ratllada i el suc de mitja taronja (amb compte de no ratllar la part blanca de la pell, perquè és amarga). Tornar a barrejar bé fins que s'integri perfectament i desar a la nevera perquè agafi consistència.
  3. Obrir el pa de pessic pel mig horitzontalment i farcir amb part de la crema de formatge. Muntar la segona capa del pa de pessic i recobrir amb la resta de la crema. Per acabar, guarnir amb les nous i uns brins de pell de taronja ratllada.
  4. Guardar a la nevera fins el moment de servir.

  • Podeu fer-vos vosaltres mateixos el sucre glaç, si disposeu d'una picadora o un robot de cuina.





 Què es cou a la cuina? / Pastís de Pastanaga (en Microones)


Cap comentari:

Publica un comentari