Una bona opció per enllestir unes postres en un tres i no res.
Ara bé, si preferiu la cocció en forn tradicional, consulteu la recepta "Pastís de pastanaga amb crema de formatge".
pastís de pastanaga (en microones) |
- 100 g. de sucre integral de canya (o sucre refinat)
- 90 g. de farina
- 50 ml. d'oli d'oliva suau o de gira-sol
- 2 ous
- 190 grams de pastanaga pelada
- canyella en pols (1/2 culleradeta de postres)
- 3 clau d'olor triturats
- 10 g. de llevat Royal
- bicarbonat (1 culleradeta de postres)
- sal un pessic
- 30 g. de nous trossejades
- 30 g. de coco ratllat
- sucre glas (opcional)
Opció de cobertura: GLASSA DE FORMATGE (Crema o Frosting)
- 1/2 de tassa de sucre glaç
- 1 taronja
- 1 tassa de Mascarpone
- 1 tassa de formatge crema (tipus Philadelphia)
- 1 tassa de nous pelades
Preparació del pa de pessic:
- Posar la pastanaga trossejada i el sucre dins d'una picadora o un vas batedor. Triturar fins que quedi una crema líquida.
- Afegir els ous i l'oli i seguir batent.
- En un bol a part barrejar la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, el clau i la sal. Afegir els ingredients secs a la massa humida i treballar-la amb l'ajuda d'un mesclador elèctric a velocitat mitja o a mà.
- Afegir el coco ratllat i les nous a bocins petits.
- Untar un motllo que pugui anar al microones (silicona, arcopal o similars), amb mantega i espolsar farina pel seu interior, per evitar que el pastís s'enganxi.
- Si ens volem estalviar aquest pas, és molt més pràctic utilitzar un esprai des-emmotllador.
- Abocar-hi la mescla i coure al microones (800w) durant 7 minuts al 100%. Passat el temps, deixar reposar durant 5 minuts amb la porta tancada. A partir de llavors, es pot obrir i punxar amb una broqueta per comprovar la cocció.
- Deixar temperar sobre una reixeta i desemmotllar.
- Quan sigui fred es pot decorar posant-li sucre glas per sobre (com el de la fotografia) o bé preparem una glassa de formatge.
Preparació de la glassa (crema):
- Passar el sucre glaç per un colador i afegir els formatges. Barrejar bé amb unes varetes (si pot ser elèctriques, millor).
- Quan estigui ben mesclat, afegir pell ratllada i el suc de mitja taronja (amb compte de no ratllar la part blanca de la pell, perquè és amarga). Tornar a barrejar bé fins que s'integri perfectament i desar a la nevera perquè agafi consistència.
- Obrir el pa de pessic pel mig horitzontalment i farcir amb part de la crema de formatge. Muntar la segona capa del pa de pessic i recobrir amb la resta de la crema. Per acabar, guarnir amb les nous i uns brins de pell de taronja ratllada.
- Guardar a la nevera fins el moment de servir.
- Podeu fer-vos vosaltres mateixos el sucre glaç, si disposeu d'una picadora o un robot de cuina.
Què es cou a la cuina? / Pastís de Pastanaga (en Microones)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada