divendres, 30 de juny de 2017

Amanida Alemanya (Kartoffelsalat)

Entre les mil i una receptes on la patata és la protagonista, hi ha aquesta amanida alemanya de patata. Un primer plat molt adequat a l'estiu, quan la calor ens treu la gana i només ens venen de gust plats lleugers i fresquets.

amanida alemanya

Ingredients per a 4 persones:

  • 6 patates mitjanes
  • 5 cullerades de maionesa:
      • 1 ou a temperatura ambient
      • 1 raig de suc de llimona
      • 1 got d'oli d'oliva suau
      • Sal
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 1 ceba tendra
  • 3 ous durs
  • 10 cogombrets en vinagre
  • 1 cullerada de tàperes
  • 3 salsitxes de Frankfurt
  • 1 llauna ovalada de tonyina en oli d'oliva
  • olives negres

Preparació:
  1. Coure els ous durant 10 minuts i posar-los en aigua freda amb gel per aturar la cocció. Deixar-los refredar i pelar-los.
  2. Pelar les patates i tallar-les a cubs de 2 centímetres. Esbandir-les i coure-les en aigua salada. Un cop cuites, escórrer-les i deixar-les refredar.
  3. Tallar la ceba i els cogombres a quadrets petits. Tallat els ous a bocins.
  4. Preparar una maionesa casolana (o maionesa de pot) i afegir la mostassa. Barrejar suaument fins que s'integri.
  5. Passar les salsitxes per la paella amb una mica d'oli o de mantega. No s'han de coure gaire, només han d'agafar una mica de color. Deixar que perdin temperatura.
  6. Tallar les salsitxes a bocins.
  7. Escórrer la tonyina i esmicolar-la.
  8. Posar tots els ingredients dins d'un bol (la patata, la ceba, les tàpares, els cogombres, els ous, la tonyina, les salsitxes i la salsa), afegir també les olives negres. Barrejar-ho suaument amb una espàtula i deixar reposar al frigorífic. Servir fred.







 Què es cou a la cuina? / Amanida alemanya (Kartoffelsalat)


Cap comentari:

Publica un comentari