divendres, 30 de juny del 2017

Coca de Llardons

Postres tradicionals de dijous gras i de les revetlles al nostre país. Deliciosa combinació de pasta fullada, de llardons, sucre i pinyons. És ben fàcil de preparar i us quedarà com de pastisseria. Animeu-vos! Ja veureu com paga la pena!

coca de llardons

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full fresca
  • 50 grams de pinyons
  • sucre
  • 250 grams de llardons
  • 1 ou

Preparació:
  1. Prescalfar el forn a 200º.
  2. Posar els pinyons en remullar en aigua.
  3. Picar els llardons amb una picadora, procurant que es notin bocinets de llardó i no quedi com una pasta de serradures.
  4. Desenrotllar una làmina de pasta de full, sobre paper vegetal. Passar el corró pel damunt per allisar-la (no l'estireu). punxar tota la superfície amb una forquilla, pinzellar-la amb aigua.
  5. Escampar per sobre la meitat dels llardons.
  6. Desenrotllar la segona làmina de pasta de full, sobre paper vegetal. Passar el corró pel damunt per allisar-la (no l'estireu), col·locar-la sobre la primera làmina, passar el corró fent una lleugera pressió i punxar de nou la superfície amb una forquilla. Aquesta vegada pinzellar per sobre amb ou batut.
  7. Distribuir per sobre la resta dels llardons. Passar els pinyons en un colador per escorre'ls i posar-los per sobre de la coca. Escampar bastant sucre pel damunt.
  8. Amb l'ajuda d'un ganivet o una forquilla fer una sanefa al voltant de la coca per segellar el contingut i donar-li un acabat de pastisseria.
  9. Enfornar a mitja alçada amb el forn encès només de baix.. Passats 10 minuts, posar el forn de dalt i de baix i amb aire durant aproximadament 15 minuts.
  10. IMPORTANT!!! Vigileu la coca mentre estigui al forn. Es cou molt de pressa. El temps d'enfornat és orientatiu! Quan la superfície de la coca agafi un bonic to daurat ja estarà llesta!!!

  • Si el vostre forn no té aire, o no podeu combinar la cocció de dalt i de baix, coeu la coca amb el forn encés de baix i al final si veieu que li costa agafar color li poseu el grill uns minuts.


  • Mentre es cou, la coca puja una mica. No us preocupeu, perquè després perdrà volum.


  • Podeu utilitzar la pasta de full preparada que més us agradi (Mercadona, Lidl, La Sirena, Buitoni...).






 Què es cou a la cuina? / Coca de Llardons


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada