dilluns, 22 de maig del 2017

Tatin de Poma (França)

Tradicional pastís de poma francès. Un oblit de les germanes Tatin a l'hora de coure unes pomes, va donar com a resultat aquestes delicioses postres. Sucre, mantega, pomes i pasta de full són els ingredients que es necessiten per gaudir-ne.

tatin de poma

Ingredients:
  • 5 pomes golden (dependrà de la mida del motllo)
  • 100 g de sucre morè (o blanc)
  • 50 g de mantega
  • suc de mitja llimona
  • 1 làmina de pasta de full

Preparació:
  1. Prescalfar el forn a 170º.
  2. Posar el sucre i la mantega dins d'un motllo (tipus paella), que pugui anar tant al forn com al foc. Coure a foc mig / baix i remoure de tant en tant amb una cullera de fusta (no s'ha de remoure amb estris de metall, perquè el canvi de temperatura podria sobtar el caramel).
  3. Mentre tant pelar les pomes, treure'n el cor, tallar-les a quarts i impregnar-les amb suc de llimona.
  4. Quan el sucre i la mantega facin petites bombolles i agafin color, col·locar els quarts de poma de manera circular, ben junts i procurant que el motllo quedi cobert i ben ple.
  5. Tapar i coure durant 10 minuts.
  6. Deixar temperar. Treure la làmina de pasta de full de la nevera, tallar-la a la mida del motllo, sobrepassant 2 centímetres, com si es tractés una tapadora. Punxar amb una forquilla i cobrir les pomes. La massa que sobri pels costats la ficarem endins com si la rematéssim amb un cordó.
  7. Introduir al forn, a mitja alçada de 20 a 30 minuts (depenent del forn). Quan la superfície agafi un bonic color daurat el pastís ja estarà cuit.
  8. Per desemmotllar, posar una safata sobre el motllo i donar-li la volta com si tombéssim una truita. És important que es desemmotlli quan encara sigui calenta, perquè si es deixa refredar massa, el caramel es solidificarà i la poma quedarà enganxada al fons del motllo. 
  9. Servir tèbia i acompanyada d'una bola de gelat de vainilla.

  • També es pot cobrir la fruita amb pasta brisa.

  • Podem fer-la amb altres fruites: peres, préssecs ....

  • Aquestes quantitats estan calculades per un motllo de 22 o 24 cm Ø.




Què es cou a la cuina? / Tatin de Poma




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada