diumenge, 14 de maig del 2017

Ous de Guatlla amb Sobrassada

Aquest és un  aperitiu sense complicacions i deliciós. Una variant d'un clàssic que no deixa indiferent ningú. Imagineu uns mini ous al plat!

ous de guatlla amb sobrassada

Ingredients:
  • 1 paquet de cistellets petits (tartaletes).
  • Ous de guatlla
  • Sobrassada
  • Sal
  • Oli o mantega

Preparació:
  1. Escalfar el forn a 170º.
  2. Cobrir la base interior del cistellets amb una capa de sobrassada. 
  3. Posar un ou de guatlla a sobre de la sobrassada.
  4. Col·locar un full de paper de forn, untat amb oli o mantega, sobre la safata de forn i col·locar els cistellets a sobre.
  5. Quan el forn sigui calent, introduir la safata i deixar coure cinc minuts aproximadament. Tan bon punt la clara qualli, s'ha de treure immediatament perquè el rovell no quedi massa cuit. Salar els ous i passar-los al plat on es vulguin servir, amb ajuda d'una pala. Al ser calent s'ha d'anar amb precaució perquè no es trenquin.

  • Truc per obrir els ous de guatlla i que no es trenquin. Amb un ganivet petit de punta (de pelar patates), s'agafa l'ou amb la part mes punxeguda mirant a munt i amb l'altra mà es clava la punta del ganivet a 1/3 de l'extrem superior. Es va retallant la closca com si fos un barret i es torna a col·locar a l'ouera, al mateix lloc on estava. I així amb tots els ous. Així es tenen preparats fins el moment d'utilitzar-los. Potser us calgui practicar una mica...






Què es cou a la cuina? / Ous de guatlla amb sobrassada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada