dimecres, 23 de gener de 2013

Sopa Cremosa de Ceba

Versió actualitzada d'un plat de les nostres àvies. Un entrant d'hivern, ràpid  i senzill que ens permet aprofitar aquell pa que ha quedat endarrerit. Si disposeu d'una olla a pressió super ràpida, encara millor.
sopa cremosa de ceba
Ingredients per a 4 persones:
  • 4 cebes de bon tamany
  • 1,25 l d'aigua o de brou suau de pollastre
  • 200 g de pa del dia abans (preferible de pagès o rústic)
  • 10 ml d'oli d'oliva
  • sal
  • 2 ous
  • crostons de pa fregit (guarnició)
Preparació:
Poseu dins de l'olla a pressió, l'aigua, el pa tallar a trossos, les cebes trossejades, l'oli i la sal. Si teniu temps, deixeu-ho reposar 20 minuts perquè el pa es remulli bé.

Tanqueu l'olla i poseu-la al foc. Quan pugi la vàlvula fins la segona anella (la tercera anella en l'olla WMF), es compten 5 minuts.
Deixar que l'olla perdi pressió i obrir.
Batre amb el minipímer, afegir els ous i tornar a batre fins aconseguir una crema ben fina.
Servir-la immediatament acompanyada d'uns crostons de pa fregit.

  • Si ho voleu fer amb una olla convencional, el temps de cocció serà de 20 minuts.
  • Una altra opció, serviu-la amb formatge ratllat. Ummm... boníssima!
  • Una recepta que us permetrà aprofitar el pa sec.




Què es cou a la cuina? Crema de ceba


1 comentari: