divendres, 25 de gener de 2013

Croquetes de Pollastre

A qui no li agraden les croquetes? Segur que si entreu a la cuina i veieu que se n'estan fregint, els dits se us en van directes al plat i en desapareix una... o més d'una!
Feu-les de la mida que volgueu. Petitones per a aperitius o més grans si les poseu de segon.
A més, és una excel·lent manera d'aprofitar les restes de pollastre d'un rostit, o d'un brou.
Són tan apetitoses...

croquetes de pollastre
Ingredients:
  • 300 g de pit de pollastre (o restes de pollastre rostit o bullit)
  • 50 g de pernil serrà
  • 1 ceba petita (picada)
  • 200 ml de llet sencera
  • 2 cullerades ben plenes de farina per la massa
  • 100 g de mantega
  • Pebre negre mòlt
  • Sal
  • Nou moscada ratllada
  • 1 o 2 ous
  • Farina de galeta (pa ratllat)
  • 2 cullerades de farina per arrebossar
  • Oli d'oliva per fregir
Preparació:
Salem, empebrem els pits de pollastre i els coem al forn o a la planxa, amb un rajolí d'oli. Deixem refredar una mica i els tallem menuts. Si tenim restes de pollastre, guardats al congelador, els traiem, els descongelem i procedim de la mateixa manera.
Trinxem amb un robot o una picadora el pollastre i el pernil. Ho picarem segons ens agradi més o menys fi.
Dins d'una paella hi desfem la mantega, afegim la ceba i la deixem coure lentament fins que sigui transparent, tenint cura de que no es cremi.
Quan la ceba estigui al punt hi afegim la farina i deixem coure una mica, perquè després les croquetes no tinguin gust a farina crua. Acte seguit hi anem afegint la llet calenta, de mica en mica i removent amb unes "varilles". Procureu que no quedin grumolls.
Afegir sal, pebre i nou moscada ratllada al moment i coure durant una estona.
Incorporar el pollastre i remoure bé fins que es desprengui de les parets de la paella.
Posar-la dins d'una safata i tapar amb film com si fos una pell, perquè en refredar-se la massa, no faci una crosta seca per sobre. Quan es refredi del tot ja es poden fer les croquetes.
Fem boles de la mida d'una mandonguilla, les passem per farina blanca, amb les mans els hi donem una forma allargada, les passem per ou batut i després per farina de galeta (pa ratllat). Quan les tinguem totes preparades, les fregim en oli ben calent i les posem sobre un paper de cuina perquè escorrin l'oli sobrant.
Ja les tenim a punt per servir. Ben calentones... 

  • Una bona manera d'aprofitar restes de pollastre que tinguem al congelador.
  • Si les fem amb fregidora no absorbiran gens d'oli.
  • Els fregits amb fregidora són més saludables perquè no absorbeixen tant d'oli com si els fregim amb una paella. Pràcticament no n'absorbeixen gens.
  • Si utilitzem una paella, procurem que no sigui massa gran i que tingui les parets altes i posem-hi oli abundant. Per anar bé, les croquetes haurien de quedar colgades d'oli.
  • Per aperitius feu-les més petites.
  • CONGELACIÓ: Una bona solució per tenir croquetes sempre apunt és congelar-les abans de fregir-les. Les poseu en una safata, separades una de l'altre amb film, de manera que no es toquin i quedin tapades, perquè no es faci escarxa, i les congeleu. Un cop s'hagin congelat, les traieu de la safata i les poseu dins d'una bossa de plàstic, i una altra vegada les deixeu al congelador.
  • Quan les volgueu fer, les fregiu directament, sense descongelar i tenint en compte que l'oli sigui ben calent.




Què es cou a la cuina? / Croquetes de Pollastre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada