dimecres, 19 d’agost de 2015

Coca de Verdures

Podríem anomenar-la coca de recapta per a vegetarians!
Una manera apetitosa, saludable i diferent de menjar verdures. Combinades al gust de cadascú i cobertes amb orenga i una capa generosa de formatge ratllat. En aquest cas el formatge és l'emmental, però hi podeu posar el vostre formatge preferit.

coca de verdures




Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full congelada o fresca
  • 1 ceba tendra
  • 2 tomàquets grossos i madurs
  • 1 albergínia
  • 1 carabassó
  • 3 xampinyons grossos
  • 2 pastanagues
  • oli verge d'oliva
  • sal
  • orenga
  • formatge emmental ratllat

Preparació:
  1. Deixem descongelar la làmina de pasta de full a temperatura ambient, sobre el paper sulfurat adjunt.
  2. Rentem i tallem les verdures de la següent manera:
    1. Els tomàquets, albergínia, carabassó i ceba, horitzontalment en rodanxes de mig centímetre (a la ceba li traurem la capa externa, les altres verdures, van amb la pell).
    2. Els xampinyons, ben rentats, els hi tallarem el peduncle i les tallarem verticalment a làmines de 2 o 3 mil·límetres de gruix
    3. Les pastanagues un cop pelades, les partirem pel mig i cada tros el tallarem longitudinalment a llesques de 2 o 3 mil·límetres.
  1. Mentre tant, escalfem el forn a 180º.
  2. Coem les verdures a la planxa per les dues cares, primerament el tomàquet i després la resta. Mentre les fem, les anem salant.
  3. Posem la làmina de full, un cop descongelada, dins de la safata del forn, sense treure el paper de la base. Punxem la làmina amb una forquilla i hi anem col·locant les verdures al damunt: 
    1. Primer una capa de tomàquet i seguidament anem fent fileres de verdures, de manera harmònica sobre el tomàquet. La ceba la desfarem en anelles.
    2. Repartim una mica d'orenga per sobre de les verdures i posem una bona capa de formatge emmental ratllat.
  1. Enfornem a mitja alçada durant 20 minuts aproximadament (el temps és orientatiu, recordeu que cada forn és diferent), fins que la pasta de full quedi daurada.
  2. Traiem del forn i pintem amb oli d'oliva, amb ajuda d'un pinzell.
  3. Deliciosa!

  • Varieu les verdures al vostre gust, però la primera capa, sempre feu-la amb tomàquet.

  • Si us agraden els sabors intensos, tasteu-la amb daus de formatge de cabra.









              Què es cou a la cuina? / Coca de Verdures


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada