dimecres, 14 de gener de 2015

Compota de Poma

La compota de poma és un acompanyament ideal per tota mena de rostits, sobretot de porc, pel confit i magret d'ànec i totes aquelles viandes considerades grasses. Refresca i amoroseix el plat.
També podem utilitzar-la com a confitura, en esmorzars i berenars. Molt saludable, molt senzilla d'elaborar i deliciosa. A més es conserva molt bé a la nevera i si volem que ens duri molt, podem fer-ne conserva, seguint el procediment adequat.

compota de poma



Ingredients:
  • 1 quilo de pomes "golden"
  • 1 llimona
  • 50 grams de mantega
  • 5 cullerades de sucre blanc
  • 1 polsim de canyella
  • 50cc d'aigua

Preparació:
Pelem les pomes, les hi traiem el cor i les tallem a octaus. Posem-les dins d'un cassó i afegim una mica de suc de llimona. Barregem bé perquè la llimona les impregni i la fruita no s'oxidi. Afegim el sucre, la mica de canyella en pols i 50 cc d'aigua. 
Posem al foc i portem a ebullició removent sovint.
Deixem coure fins que la poma sigui tova i l'aigua s'evapori, per tant ha de quedar com una pomada lleugera. Deixem refredar i passem pel minipimer o amb unes varetes (la textura quedarà menys fina però molt interessant).
Guardar a la nevera, dins d'un pot de vidre.


  • Si no ens agrada el sabor a canyella, doncs no n'hi posem i llestos! També hi podem posar uns grans de pebre.

  • La quantitat de sucre es pot variar segons els gustos o segons la utilitat que li vulguem donar. Si es tracta d'una compota tipus melmelada, per un quilo de fruita hi afegirem 750 grams de sucre; però si la fem per acompanyar un plat de carn (preferentment porc o ànec), llavors la compota no la farem tan dolça i seguirem les proporcions indicades.









              Què es cou a la cuina? / Compota de Poma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada