divendres, 10 d’octubre de 2014

Risotto amb Camagrocs

Us presento un risotto, plat originari del nord-est d'Itàlia que s'ha fet molt popular al nostre país.
Penso que és una excel·lent manera de cuinar els bolets, tant els de primavera com els de tardor.
Es tracta d'un plat exquisit que no pot faltar ni en aquest bloc ni a la nostra taula!

risotto amb camagrocs
Ingredients per a 4 persones:
  • 250 grams de camagrocs
  • 1 tasseta (de les de cafè) de vi blanc
  • 4 mesures d'arròs
  • 1 ceba 
  • 4 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • sal i pebre negre acabat de moldre
  • brou de verdures (10 mesures aproximadament)
  • 40 grams de mantega
  • 100 grams de formatge parmesà ratllat

Preparació:
  1. Escalfem el brou de verdures. Posem al foc la cassola amb l'oli, afegim la ceba picada i una mica de sal, deixem que suï i afegim els bolets nets. Mentre couen remenem sovint.
  2. Incorporem l'arròs i donem unes voltes perquè s'integri amb els ingredients. El deixem fins que els grans agafin color de nacrat.
  3. Afegim el vi blanc i deixem que redueixi i s'evapori l'alcohol.
  4. Anem afegint el brou calent, a cullerots de mica en mica i sense parar de remoure. No afegirem el següent cullerot fins que l'arròs no hagi absorbit l'anterior. És la manera de que l'arròs, mentre va coent vagi deixant anar el midó i aconseguir la textura cremosa, característica del risotto.
  5. Passat els 20 minuts aproximats de cocció i un cop afegit tot el brou hi posem la mantega a bocins, i després el formatge ratllat.
  6. Removem bé i servim acabat de fer.

  • Podem suplir els camagrocs per altres espècies bolets (xampinyons, carreretes, rossinyols, trompetes, rovellons, ceps... o bé una barreja dels nostres bolets preferits).

  • A Itàlia el preparen amb arròs carnaloti o arborio, però jo l'he fet amb arròs rodó (el que utilitzam normalment per a la majoria de plats), i el resultat és molt bo.

  • Agraïments al Joan de la Rosa, per obsequiar-me amb aquests magnífics camagrocs dels quals n'he assecat una bona part. Una manera de tenir-los sempre a punt per elaborar altres plats.





Què es cou a la cuina? / Risotto amb Camagrocs


Cap comentari:

Publica un comentari