Només per addictes a la xocolata. Es tracta d'un pastís irresistible, molt senzill d'elaborar i en el que la xocolata és la protagonista total. I sense gluten! Aquesta vegada l'hem transformat en una mona de Pasqua. Variant la decoració el convertireu en un pastís d'aniversari genial. I si només feu la base, sense cap cobertura, també us encisarà.
![]() |
pastís de xocolata i ametlla |
- 200 grams de xocolata Nestlè postres
- 125 grams de mantega
- 125 grams de sucre.
- 125 grams d'ametlla mòlta
- 4 ous XL
- 1 sobre de llevat
- 1 pessic de sal
- paper de forn
Cobertura (glacejat brillant)
- 250 g de xocolata de cobertura (70% cacau)
- 125 g de sucre
- 125 ml d'aigua
- 4 fulles de gelatina (7 g)
- (ous de xocolata, granet de xocolata, plomes, figures, etcètera)
Preparació del pastís:
- Fondre la xocolata amb la mantega al bany Maria (o al microones), deixar refredar una estona.
- Mentre tant, separar les clares dels rovells. Amb l'ajuda d'una batedora elèctrica de varetes, batre els rovells amb la meitat del sucre fins que blanquegin.
- Posar a les clares un polsim de sal i batre-les a punt de neu. Quan comencin a agafar volum, afegir la resta del sucre i batre fins al punt de merenga.
- Unir els rovells ensucrats amb la xocolata fosa, mesclar i incorporar l'ametlla i el llevat.
- Anar afegint de mica en mica les clares a punt de neu amb moviment suaus perquè la massa no perdi volum.
- Folrar la base i les parets d'un motlle d'uns 22 centímetres amb paper de forn i abocar el pastís.
- Enfornar a mitja alçada durant 30 minuts aproximadament (dependrà del vostre forn).
Glacejat:
- Posar en remull amb aigua freda les fulles de gelatina.
- Posar l'aigua i el sucre dins d'un recipient, remoure i portar-lo a ebullició,
- Quan arrenqui el bull, afegir la xocolata trossejada i remoure constantment fins que bulli.
- Treure del foc, escórrer al màxim la gelatina, que ja estarà estovada i afegir a la xocolata, remenant bé perquè s'integri.
- Deixar que perdi temperatura, posar la base del pastís sobre una reixeta i deixar caure pel damunt la cobertura fins que quedi ben cobert.
- Un cop s'hagi refredat, ja es pot guarnir com es vulgui.
Què es cou a la cuina? / Pastís de xocolata i ametlla
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada