divendres, 28 d’abril de 2017

Truita d'Escarola

És una llàstima que de l'escarola habitualment només n'aprofitem les fulles més clares i llencem les de fora. A partir d'ara ja no tenim excusa. Amb les fulles exteriors, les més verdes i menys tendres, farem una truita extraordinària. Ara us explico com fer-la. Aquí no es llença res!!!


truita d'escarola
Ingredients:
  • fulles verdes d'escarola
  • 3 alls tendres
  • 4 ous 
  • sal
  • pebre negre
  • oli

Preparació:
  1. Rentem bé les fulles verdes de l'escarola, les passem per la centrifugadora per eliminar al màxim l'aigua i les tallem petites.
  2. A banda netegem i tallem petits els alls tendres.
  3. Posem 2 cullerades d'oli en una paella i saltem els alls tendres. Quan comencin a estar ofegats, hi afegim l'escarola tallada. Salem, empebrem i coem, removent sovint. No ha de fer-se massa. Quan veiem que l'escarola redueix una part del volum, ho retirem del foc.
  4. Batem els ous, salem i afegim la verdura. Mesclem bé el conjunt.
  5. Posem oli en una paella i fem la truita primer per un costat i després per l'altra, tombant-la ajudant-nos d'un plat o d'una tapadora, tal com tenim costum. Un cop quallada al nostre gust, la servim calenta.

  • Per que la truita llisqui millor al tombar-la, untem una mica d'oli a la tapadora o al plat que fem servir.


  • Per variar, podem provar la truita feta amb fulles d'enciam llarg i alls.





Què es cou a la cuina? / Truita d'escarola


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada