dijous, 11 de juny de 2015

Tahín o Tahini (Pasta de Sèsam)

És impensable fer un hummus o un baba ganush sense tahín, (també anoment tahina o tahini). Aquest ingredient intervé en molts dels plats típics de l'Orient Mitjà.
Consisteix en una pasta feta amb llavors de sèsam torrades (ajonjolí) i mòltes.
Es ven a tendes de productes ecològics o dietètics, però si preneu per costum fer-la vosaltres, us resultarà molt més econòmica.

tahín o tahina



Ingredients:
  • 300 grams de llavors de sèsam torrades
  • un pessic de sal
  • mitja tasseta de cafè d'oli d'oliva suau (0,4º d'acidesa)

Preparació:
  1. Per aquesta operació serà necessari disposar d'un Minipimer potent, o bé una picadora o un processador d'aliments com el Turmix o la Thermomix. Qualsevol d'aquest aparells ens anirà bé.
  2. Si les llavors de sèsam no estan torrades, es poden torrar, rentant-les primer i escorrent-les bé. Acte seguit es torren en una paella durant només uns minuts, tenint molta cura de que no s'enrosseixin massa, perquè el resultat seria un tahín amargant.
  3. Posar dins d'un recipient les llavors i la sal. Moldre bé fins que quedi una pasta molt espessa però fina, que aclarirem amb l'oli afegint-lo en dues vegades, fins que aconseguim la consistència ideal.
  4. Ha de quedar espès però que el puguem agafar amb una cullera.

  • El tahín, també anomenat tahini o tahina, és l'ingredient bàsic per a molts plats que es preparen a l'Orient Mitjà.

  • Es conserva bé a la nevera durant un parell de mesos.








               Què es cou a la cuina? / Tahín o Tahini (Pasta de Sèsam)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada