diumenge, 15 de setembre de 2013

Lasanya de Carn i Verdures

Què us estimeu més, la lasanya o els canalons?
Pasta, carn, peix, verdures, formatge, beixamel i altres ingredients que hi vulgueu combinar... Sota aquest nom totes les opcions són vàlides. Amb un xic d'experiència, segur que us en sortireu. Aquí us deixo una lasanya de carn i verdures que farà les delícies dels qui la tastin.
I mentre tant, l'eterna pregunta: Lasanya o canalons? Quins dels dos plats preferiu? Segurament que tots dos!

lasanya de carn i verdures
Ingredients per a 8 persones
  • 1 capsa plaques de lasanya a l'ou (20 plaques)
  • Oli d'oliva
  • 700 grams de carn picada de vedella i de porc (al 50%)
  • 1 ceba grossa
  • 3 dents d'all
  • julivert
  • 1/2 pebrot verd (italià)
  • 1/2 albergínia
  • 1/2 carabassó petit
  • 1 pastanaga
  • 1/2 got de tomàquet triturat
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 pastilla d'Avecrem (pollastre)
  • Sal i pebre negre mòlt
  • 300 g formatge emmental ratllat
  • Beixamel (recepta):
      • 60 grams de farina
      • 3/4 litre de llet sencera (tèbia)
      • 40 grams de mantega
      • sal
      • nou moscada
      • pebre blanc mòlt

Preparació:
Posem oli dins d'una cassola, sofregim la carn picada (de vedella i de porc barrejada), salem i empebrem, afegim la ceba tallada a bocins petits, l'all i el julivert picats i la fulla de llorer sencera i deixem que es cogui mentre removem sovint perquè la carn quedi solta. Afegim el tomàquet triturat i mitja pastilla d'Avecrem remenem i deixem coure.
Mentre tant, en una altra paella hi posem una mica d'oli i saltem les verdures tallades menudes (pastanaga, pebrot, carabassó i albergínia), salem, empebrem. Quan estiguin al punt, afegim les verdures a la preparació de la carn i deixem coure uns minuts tot el conjunt per integrar els sabors.
Posem al foc una olla plena d'aigua i portem a ebullició. Quan arrenqui el bull afegim sal i un raig d'oli. Coem les plaques de lasanya tal com s'indiquen a l'envàs. Refresquem la pasta amb aigua freda i anem col·locant-la sobre draps de cuina nets.
Preparem la beixamel (cliqueu aquí per veure la recepta), però variant les quantitats tal com indico en en els ingredients.
Muntem la lasanya. Untem amb mantega una safata rectangular que vagi al forn. col·loquem les plaques de lasanya una al costat de l'altre cobrint la base. Escampem una part de la preparació de carn i verdura, posem una mica de formatge ratllat i unes cullerades de beixamel. Tornem a posar al damunt una altra capa de pasta, a sobre una capa de carn, el formatge i una altra mica de beixamel. Repetim aquesta operació unes 3 o 4 vegades. La última capa es deixa només la pasta i es cobreix amb un a bona capa de beixamel, a sobre s'hi posa força formatge ratllat i s'hi escampa uns bocins de mantega. 
Una estona abans de menjar, ho posarem al forn a gratinar.

  • Tot i que ara hi ha lasanyes que no necessiten cocció i que van directes al forn. La meva experiència amb aquestes plaques no és del tot satisfactòria i us recomano que si les utilitzeu, també les bulliu una estona. Us quedaran molt més bé.
  • Per congelar, no ni posarem el formatge ratllat ni la mantega al damunt. Deixarem que es refredi, taparem amb paper film i congelarem. Quan la vulguem consumir, la deixarem descongelar, encendrem el forn de dalt i de baix, posarem el formatge ratllat i la mantega pel damunt i l'escalfarem al forn mentre es gratina i agafa un bonic color daurat.




Què es cou a la cuina? / Lasanya de Carn i Verdures


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada