dimecres, 7 de novembre del 2012

Codonyat Artesà

codonyat

Ingredients:
  • 3 codonys madurs i grossos (aquests pesaven 1.300 g)
  • 1 quilo de sucre (manteniu les proporcions)
  • 1 pell de llimona

Preparació:
No cal pelar els codonys. Sota l'aixeta raspallar la pell dels codonys per treure'ls-hi la pelussa. Treure el cors i tallar la polpa a bocinets. 
La fruita neta pesa un quilo aproximadament.
Posar dins d'una cassola la fruita i el quilo de sucre, mesclar, tapar i deixar reposar tota la nit.
L’endemà el sucre s’haurà liquat. Afegir la pell de la llimona i coure durant una hora aproximadament, a foc mig, destapat i removent de tant en tant.
Quan  la fruita sigui cuita i es noti la mescla una mica espessa i de color vermellós, ja estarà al punt. Treure la pell de la llimona i triturar amb la batedora de braç . En calent, posar-ho dins d'un motlle (millor de vidre o metàl·lic que no pas de plàstic).
Un cop fred, ja es pot consumir.

Es conserva molt temps a la nevera, tapat amb paper film.


  • Truc: No es treu la pell perquè, juntament amb les llavors, són les parts de la fruita que contenen més pectina, i és precisament la pectina la que fa espessir les melmelades i confitures.
  • Comproveu la gran diferència que hi ha entre un codonyat fet per vosaltres, totalment casolà, amb els que venen envasats al super.
  • I si el compreu artesà, estarà tant bo com el vostre, però us resultarà força car.
  • Segur que si ho proveu, repetireu!!!






               Què es cou a la cuina? Codonyat Artesà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada