diumenge, 19 de maig de 2013

Salsa Tximixurri (Argentina)

El "tximixurri" es pot adaptar al gust de cadascú. Aquesta és la recepta base que preparem a casa, però depenent de qui n'hagi de menjar, variem les quantitats perquè piqui més o menys.

salsa tximixurri
Ingredients:
  • 30 ml de vinagre de vi
  • 100 ml d'oli d'oliva suau, de 0,4
  • 1 cullerada d'orenga sec
  • 1 cullerada de romaní sec
  • 1 fulla petita de llorer picat
  • 3 alls picats
  • 1/2 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1/2 cullerada de comí
  • 4 bitxos picants (xiles)
  • 2 cullerades de julivert fresc picat (o sec)
  • sal
  • pebre negre
Preparació:
Dins d'un cassó hi posem l'oli, hi afegim totes les herbes seques i l'all i escalfem només una mica perquè desprenguin les aromes (aquest pas es pot fer al microones). Tanquem el foc i deixem reposar fins que es refredi. Afegim el vinagre, el julivert fresc (si el posem sec, l'haurem afegit al principi), la sal, el pebre vermell i el pebre negre mòlt i barregem. Ho posem dins d'un pot de vidre. A l'hora de servir, removem i posem la salsa dins d'un bol.

  • Aquesta famosa salsa és ideal per a tot tipus de carns i verdures a la brasa.
  • La quantitat de bitxo dependrà de si la volem més o menys picant. Tinguem en compte que no tots els bitxos piquen igual. Així que haurem d'anar provant.
  • El pebre vermell és optatiu. Fa que la salsa agafi un bonic color vermellós.



Què es cou a la cuina? Salsa Tximixurri (Argentina)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada