dilluns, 1 d’abril de 2013

Crema Pastissera

Aquesta crema pastissera ens servirà per a farcir de pastissos, bunyols, lioneses, xuixos i més. Només ens calen ous, llet, sucre, fècula i 10 minuts. Ràpida i boníssima! Qui se'n pot resistir?

crema pastissera
Ingredients:
  • 1/2 litre de llet sencera
  • 4 rovells d'ou
  • 125 grams de sucre
  • 50 grams de fècula de blat (maizena)
  • pell de llimona (o 1 branca de canyella o de vainilla).
Preparació.
Posem a escalfar la llet amb l'aromatitzant, pell de llimona, branca de vainilla o de canyella, segons el gust que vulguem donar-li.
Separem els rovells i els posem dins d'un cassó junt amb el sucre i la fècula. Ho removem bé fins que s'integri. Quan arrenqui el bull, hi afegim la llet. mesclem bé amb unes varilles i ho posem al foc, removent contínuament fins que arrenqui el bull. Separem del foc i batem bé.
Mentre es refreda, de tant en tant haurem de tornar-la a batre per desfer els grumolls que es faran.

  • Aquesta crema ens serveix per a farcir bunyols, lioneses, bandes de fruita, pastissos de poma, broixos  xuixos i moltes més postres.




Què es cou a la cuina? / Crema Pastissera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada