diumenge, 3 de febrer de 2013

Calçots en Tempura

Temporada de calçots.... Ummm, que bons!
Si voleu fer-ne a casa, us recomano aquesta recepta, acompanyada de la típica i magnífica salsa de calçots. Queden fantàstics!
De segon feu unes costelles de xai i ja teniu el menú complet.

calçots en tempura
Ingredients per a 3 persones:
  • 1 manat de calçots
  • 250
  • g de farina de tempura
  • Oli d'oliva per fregir
  • Sal
  • Aigua molt freda
  • Salsa de calçots (salvitxada)

Preparació:
Escapçar la punta dels calçots, per la part de l'arrel. Tallar la cua, deixant la part blanca (15 cm de calçot). Treure'ls hi la pell (un parell de capes, sense por!).
Preparar la tempura posant dins d'un bol la farina de tempura, una mica de sal i aigua gelada. Ha de quedar una massa semi clara, però que s'agafi als calçots. Posar-hi els calçots i remoure'ls perquè s'impregnin tots. Posar-los a la nevera mentre s'escalfa l'oli per fregir.
Utilitzar fregidora o una paella amb abundant oli. Quan estigui calent es fregeixen i es deixen escórrer sobre paper de cuina.
Sevir ben calents acompanyats de salsa de calçots (salvitxada).

  • Si sou molt golafres, pot passar que no en tingueu prou amb un manat de calçots. Doncs feu-ne dos! 
  • Important que la massa de la tempura sigui molt freda en el moment de fregir. És el contrast del fred amb l'oli calent el que fa que la tempura quedi cruixent.
  • En aquest enllaç teniu la recepta de la salsa de calçots o salvitxada. És la salsa típica que es menja amb els calçots, una varietat del romesco. El romesco tradicional es pren generalment amb el xató mentre que els calçots es suquen a la salvitxada.




Què es cou a la cuina? Calçots en Tempura


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada