llenties amb verdures |
Per a 4 persones:
- 2 tasses de llenties Pardines
- 8/10 tasses d’aigua de garrafa (o de brou suau)
- Un bon raig d’oli d’oliva
- 1 pastanaga petita
- ½ ceba
- 2 grans d’all
- 1 branqueta d’api
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre negre mòlt
- 1 patata
- 1 culleradeta de vinagre de vi
Posar les
llenties dins d'una escorredora i rentar-les sota l'aixeta..
Abocar-les dins d'una olla, afegir l’aigua o el brou, les verdures ben picades (api, ceba,
pastanaga i all), un raig l’oli. Posar a foc suau. Afegir la patata pelada i
tallada a quadrets.
Quan comenci a bullir,
tapar l’olla i deixar coure fins que
comprovem que estan gairebé llestes.
En aquest punt,
afegir la sal i el pebre i deixar coure una mica més.
En tancar el foc
afegir la culleradeta de vinagre i remoure perquè s’integri.
- Aquest últim pas és el secret d'aquestes llenties. La meva àvia les feia posant al final una molla de pa remullada en vinagre. Es pot fer de les dues maneres. Vosaltres escolliu.
- Aquestes llenties, com que no tenen greixos (ni xoriço, ni cansalada, etcètera) són molt saludables
- A casa ens agrada servir-les amb arròs bullit a part i afegir-lo al plat.
- La combinació d’aquest dos cereals aporta tanta o més proteïna que un bistec.
Què es cou a la cuina? / Llenties amb Verduretes
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada