melmelada de tomàquet |
- 1 quilo de tomàquets madurs i amb molta polpa (de pera)
- 750 g de sucre
- El suc d'una llimona
Posar aigua a bullir en una
olla i escaldar els tomàquets durant 30 segons, escorre'ls i pelar-los Tallar-los pel mig i treure les llavors.
Posar els tomàquets dins d'una cassola amb el sucre i el suc de llimona. Deixa-ho reposar durant unes
hores a la nevera. Després posar-ho a foc lent i coure durant 1 hora
aproximadament, remenant sovint amb
cullera de fusta.
Quan la melmelada estigui
al punt, es tenen preparats els pots de
vidre esterilitzats i s'omplen. Tancar-los ben fort i si es vol conservar la
melmelada durant varius mesos es millor fer bullir els pots durant 20
minuts, dins d'una olla amb aigua que els cobreixi. Es deixen refredar dins de
l’olla i ja teniu la melmelada a punt per tot l’any.
- A més de menjar-la acompanyada de torrades amb mantega, també es pot utilitzar per aperitius o per acompanyar una carn de porc rostida al forn.
- Un exemple d'aperitiu podria ser, omplir voulavents o tarteletes petites, la meitat amb formatge tipus Philadelphia i l'altre meitat amb melmelada de tomàquet.
Què es cou a la cuina? / Melmelada de Tomàquet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada