fideus a la cassola |
Ingredients per a 5 o 6 persones
- Fideus del número 4 o fideus gruixuts amb forat (400 grams)
- Cap de costella (500 grams a bocins)
- Tomàquet triturat (250 g)
- Tomàquet fregit (1/2 tasseta) vegeu comentari *
- 1 ceba grossa tallada petita
- Alls (2 dents picats)
- 1 fulla de llorer
- Oli d'oliva
- Aigua o brou suau de pollastre.
- All i julivert ben picats
- Sal
Al mateix temps, es posa al foc una cassola de fang (o no), s'hi posa l'oli i es sofregeix la costella tallada a bocins (l'hauran de tallat a la xarcuteria). Quan sigui daurada s'hi posa la ceba picada i els alls picadets. Sofregir a foc lent.
Quan la ceba sigui transparent afegir el tomàquet triturat, es deixa
coure 5 minuts i s'hi posa el tomàquet fregit (el truc de posar-hi tomàquet fregit és perquè així no cal posar-hi ni sucre ni cap espècie, aquest tomàquet ja en porta).
Quan la ceba sigui transparent afegir el tomàquet triturat, es deixa
coure 5 minuts i s'hi posa el tomàquet fregit (el truc de posar-hi tomàquet fregit és perquè així no cal posar-hi ni sucre ni cap espècie, aquest tomàquet ja en porta).
Deixar coure a foc lent.
Quan el sofregit estigui cuit afegir els fideus i donar unes quantes voltes al conjunt.
Abocar l'aigua bullint (o el brou) i remoure bé. S'ha de posar el doble de volum de líquid que de pasta.
Deixar coure de 10 a 15 minuts, fins que els fideus estiguin al punt.
A mitja cocció rectificar la sal i escampar per sobre una mica d'all i julivert.
S'ha de servir immediatament.
Abocar l'aigua bullint (o el brou) i remoure bé. S'ha de posar el doble de volum de líquid que de pasta.
Deixar coure de 10 a 15 minuts, fins que els fideus estiguin al punt.
A mitja cocció rectificar la sal i escampar per sobre una mica d'all i julivert.
S'ha de servir immediatament.
- Servir sempre la pasta al moment, perquè es passa fàcilment i no és tan apetitosa.
- * El truc de posar-hi tomàquet fregit és perquè així no cal posar-hi ni sucre ni cap espècie, aquest tomàquet ja en porta.
- A la província de Girona al cap de costella de porc l'anomenen costelló. En castellà, a més de "costilla de cerdo" també li diuen "costilleja".
Què es cou a la cuina? / Fideus a la Cassola
Quins fideus, quina pinta, ja me'n llepo els dits!!! - Josep
ResponEliminaA veure si t'animes i els fas. A més, és la manera de mantenir vigent la cuina que feien les nostres àvies.
Elimina