dimecres, 10 de setembre de 2014

Truites (de riu) a la Navarra

La truita salvatge de riu és una espècie oriünda dels llocs de muntanya i que pertany a la mateixa família que els salmons.
La truita és el menys gras dels peixos blaus, conté només un 3% de greixos. La truita salvatge és molt més saborosa que la truita de piscifactoria, que és la que venen als mercats.
Aquesta recepta típica navarresa, el peix es farceix amb pernil i es cou al forn. És un plat fàcil i ràpid de fer i espero que us agradi.

truites a la navarra
Ingredients per a 4 persones:
  • 4 truites (mida individual)
  • 150 grams de pernil a talls
  • 50 grams de pernil a bocins
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • oli d'oliva
  • sal i pebre negre mòlt
  • 75 ml de vi negre
      • (vegeu al peu, una VARIANT d'aquesta recepta feta amb ametlles)**
Preparació:

  1. Netegem les truites: traiem les vísceres i les espines i les deixem obertes pel mig (podem deixar el cap). Rentem, deixem escórrer, salem i empebrem.
  2. Preescalfem el forn a 180/200º de dalt i de baix.
  3. Si cal eixuguem les truites amb un paper de cuina, salem i empebrem per dins i per fora.
  4. Farcim l'interior amb els talls de pernil. Tanquem la truita amb un escuradents. Dins d'una safata que vagi al forn posem un rajolí d'oli i col·loquem les truites capiculades, les ruixem amb una mica de vi, amanim amb una mica d'oli d'oliva i els hi posem al damunt un bocí de llimona.
  5. Enfornem a mitja alçada durant uns 20 minuts.
  6. Dins d'una paella posem un raig d'oli i fregim els tacs de pernil, l'all laminat i quan apaguem el foc hi afegim el julivert picat.
  7. Obrim el forn i distribuïm la preparació per sobre de les truites. Deixem 2 minuts més al forn.
  8. Acte seguit ja podem dur el plat a taula. Bon profit!


  • Fem una amanida de primer i tindrem un àpat complert. Aquesta recepta ens farà quedar molt bé si tenim convidats.

  • Podem demanar que ens netegin el peix a la peixateria, però amb una mica de pràctica i de paciència podem fer-ho nosaltres mateixos. 

  • El pernil no cal que sigui ibèric, amb un bon pernil del país també ens quedarà fantàsticament bo.

  • ** VARIANT:  es tracta de suplir l'all i julivert que hi posem per sobre, per ametlla laminada, que també passarem per la paella juntament amb el pernil. Dins de la truita, per sobre del pernil, també hi posarem ametlla laminada. És diferent i excel·lent!





Què es cou a la cuina? Truites (de riu) a la Navarra


Cap comentari:

Publica un comentari