coulant de xocolata |
- 1 rajola de xocolata Nestlè Postres (250g)
- 6 clares d'ou
- 2 rovells d'ou
- 30 g de farina
- 50 g de mantega
- 50 g de sucre
- una mica de mantega per engreixar els motlles
- una mica de farina per empolsar els motlles
- motlles d'alumini individuals d'un sol ús (per flams)
- Porcions de xocolata Nestlè Postres (6 o 12 porcions, segons ens agradi que surti de l'interior més o menys xocolata fosa)
Preparació:
Aquest coulants, un cop preparats s'han de congelar.
Es fon la xocolata trossejada al bany Maria. Quan s'hagi desfet es treu del foc i s'hi afegeix la mantega a trossos. Es remena fins que es desfaci i s'integri amb la xocolata i a continuació s'hi posen els rovells d'ou sense parar de remenar.
Muntar les clares a punt de neu i anar afegint el sucre de mica en mica, sense parar de batre fins que quedi consistent.
Barrejar la meitat de les clares a punt de neu amb la xocolata, amb l'ajuda d'una llengua (espàtula de goma), mesclant amb molta suavitat perquè no perdin volum. De mica en mica anar afegir la farina tamisada i després la resta de les clares.
Prèviament s'hauran untat els motllos amb mantega fosa, amb l'ajuda d'un pinzell de cuina i s'hauran empolsat amb farina, traient la que sobri. Aquesta operació és molt important perquè es puguin desemmotllar fàcilment els coulants.
Omplir els motlles fins a la meitat. Posar 1 o 2 bocins de xocolata al mig, i acabar d'omplir-los amb una cullerada sopera de massa, deixant un marge per arribar a dalt de tot, doncs els coulants augmenten de volum i vessarien.
Un cop plens, s'emboliquen individualment amb paper film i es congelen.
Quan sigui el moment de consumir-los, s'escalfa el forn a 250º (només de baix). Quan el forn tingui la temperatura adequada, es treuen els motlles del congelador i es posen al forn durant 10 o 15 minuts (dependrà de la potència del vostre forn).
Es veu que estan al punt quan s'esquerden de sobre.
Desemmotllar i servir acabats de treure del forn.
- Recepta treta del llibre "La cuina salvavides" de la Mireia Carbó provada i adaptada al gust del meus.
- El coulant combina molt bé amb una porció de gelat de vainilla, o de nata, o de coco o de torró o...
- Bany Maria és una forma de cocció suau que consisteix en posar aigua dins d'una cassola, posar-la al foc i col·locar dins de l'aigua un altre recipient que contingui el producte que es vulgui desfer o coure. Es remena suaument fins aconseguir el punt desitjat.
- La xocolata es pot fondre també al microones, anant afegint temps, anant removent perquè es desfaci i comprovant que no es passi de cocció perquè es crema amb molta facilitat.
- És imprescindible CONGELAR prèviament aquestes postres, tal com s'indica a la recepta.
Què es cou a la cuina? / Coulant de Xocolata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada