- 1.200 grams de faves baby congelades (per a 6 persones)
- 200 g de botifarra negra (especial per faves "paltruc")
- 200 g cansalada ibèrica
- 1 ceba grossa
- 6 alls tendres (o en el seu defecte, 4 grans d'all)
- 1 tomàquet madur i gran (o bé 150 g de tomàquet triturat de pot)
- 2 branques de menta fresca
- 1 fulla de llorer
- 400 ml de brou suau de pollastre o de verdures
- 1 copa de vi ranci
- 1/2 copa d'anís sec
- pebre negre
- pebre vermell dolç
- sal
Afegim el brou o bé aigua i 1 pastilla d'avecrem, el llorer, la menta, pebre negre mòlt i pebre vermell. Tapem i deixem coure. Anem removent de tant en tant i deixem coure fins que les faves canvien de color i veiem que són tendres. Si cal rectifiquem de sal. Tallem la botifarra negra a trossos al nostre gust i l'afegim a la cassola. Deixem coure un parell de minuts més i ja tenim les faves llestes!!!
- Aquest plat és preferible fer-lo amb antelació perquè els sabors s'integrin.
- La botifarra negra l'afegirem sempre al final perquè no es desfaci, Si cou una mica ja n'hi ha prou perquè desprengui el sabor.
- No ens passem amb l'oli perquè les faves no l'absorbeixen i quedarien olioses.
Què es cou a la cuina? / Faves a la Catalana
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada