diumenge, 11 de novembre de 2012

Paté d'Albergínia / Baba Ganoush

paté d'albergínia
Ingredients:
  • 2 alberginies escalivades
  • 1 raig de suc de llimona
  • 2 cullerades de pasta de sèsam (tahin)
  • 1 gra d'all
  • pebre negre mòlt
  • pebre vermell dolç / opcional
  • 1 polsim de comí
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • sal
  • 1 paquet de torradetes
  • bastonets d'api i de pastanaga (crudités) / opcional
Per escalivar les albergínies:
Escalfar el forn.
Rentar les albergínies, eixugar-les i untar-les amb oli. Posar-les en una safata de forn i escalivar-les durant uns 30 minuts aproximadament, a 200ºC, girant-les un parell de vegades.
Quan siguin cuites, pelar-les i reservar.
Posar dins d'un bol l'albergínia, el tahin, la llimona, all picat, sal, pebre negre, mòlt al moment, un raig d'oli d'oliva i si agrada, una mica de comí en pols. Batre amb el minipimer fina aconseguir una pasta fina.
Es serveix en una bol, acompanyat de torradetes i "crudités" de pastanaga, cogombre i api.
Si es vol es pot empolsar per sobre amb pebre vermell dolç.

  • El paté d'albergínia (Baba Ganoush) es una crema molt suau i exòtica, típica d'Orient mitjà, Grècia, Turquia i Xipre.




Què es cou a la cuina? Paté d'Albergínia / Baba Ganuch


Cap comentari:

Publica un comentari