codonyat |
Ingredients:
- 3 codonys madurs i grossos (aquests pesaven 1.300 g)
- 1 quilo de sucre (manteniu les proporcions)
- 1 pell de llimona
Preparació:
No cal pelar els codonys. Sota l'aixeta raspallar la pell dels codonys per treure'ls-hi la pelussa. Treure el cors i tallar la polpa a
bocinets.
La
fruita neta pesa un quilo aproximadament.
Posar dins d'una cassola la fruita i el quilo de sucre, mesclar, tapar i deixar reposar tota la nit.
L’endemà el sucre s’haurà liquat. Afegir
la pell de la llimona i coure durant una hora aproximadament, a foc mig, destapat
i removent de tant en tant.
Quan la fruita sigui cuita i es noti la mescla una
mica espessa i de color vermellós, ja estarà al punt. Treure la pell de la
llimona i triturar amb la batedora de braç . En calent, posar-ho dins d'un motlle (millor de vidre o metàl·lic que no pas de plàstic).
Un cop fred, ja
es pot consumir.
Es conserva molt
temps a la nevera, tapat amb paper film.
- Truc: No es treu la pell perquè, juntament amb les llavors, són les parts de la fruita que contenen més pectina, i és precisament la pectina la que fa espessir les melmelades i confitures.
- Comproveu la gran diferència que hi ha entre un codonyat fet per vosaltres, totalment casolà, amb els que venen envasats al super.
- I si el compreu artesà, estarà tant bo com el vostre, però us resultarà força car.
- Segur que si ho proveu, repetireu!!!
Què es cou a la cuina? / Codonyat Artesà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada