dijous, 15 de novembre del 2012

Musclos amb Samfaina (2 versions)

musclos amb samfaina
Ingredients:
  • 1 quilo de musclos
  • 1 ceba mitjana
  • ½ carabassó (optatiu)
  • ½ pebrot verd
  • ½ albergínia
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 cullerada de farina
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 2 fulles de llorer
  • Sal i pebre.
  • Sucre
Netejar els musclos immediatament abans de fer el plat, posar-los dins d'una olla, afegir 1 got d'aigua  tapar i portar a ebullició.  En quan s'obrin els musclos, ja estan cuits. Reservar
Preparar la samfaina.
Posar oli dins d'una cassola, si pot ser de terrissa, millor. Tallar les verdures a quadrets i afegir-les per aquest ordre. La ceba, el pebrot, l’albergínia, donar unes voltes i afegir el carabassó.
Deixar coure uns minuts i afegir el tomàquet, ratllat, un polsim de sucre i el llorer. Salar i empebrar lleugerament. Deixar coure tapat, remenant de tant en tant.
Quan la samfaina estigui cuita, s'afegeix la farina, es donen unes voltes perquè es cogui i s'hi afegeix 1/2 got d'aigua de bullir els musclos. Remenar perquè s'integri. Per aquest plat la salsa ha de quedar una mica lligada, si quedés massa espessa, afegir més aigua.
Ara és el moment d'afegir-hi els musclos escorreguts. Remoure amb suavitat perquè la salsa penetri a l'interior

  • Els musclos es poden afegir traient una de les valves o bé deixant-los les dues cloves.
  • Quantes vegades us ha calgut improvisar un sopar? Doncs preneu nota del truc per fer aquesta recepta en 5 minuts. Vosaltres trieu, les dues versións són excel·lents, però si teniu pressa i teniu els ingredients, val la pena que la proveu.
_____________________________________________________________________

MUSCLOS AMB SAMFAINA (RECEPTA SUPER RÀPIDA)

  • 1 caixa de musclos congelats (crus, amb clova) de Mercadona.
  • 2 fulles de llorer
  • 1/2 cullerada de farina
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 1 pot de samfaina (pisto HIDA de 340g) amb aquesta marca queda molt bé.
Deixar que els musclos es descongelin una mica.
Posar l'oli dins d'una cassola i fregir una mica el llorer, sense que es cremi. Afegir la farina i coure-la un minut. Posar el pot de samfaina, remenar i afegir el brou dels musclos i els musclos mig descongelats. Remoure suaument perquè la samfaina penetri a l'interior del musclos. Deixar un parell de minuts i ja està llest.

  • Què us ha semblat? Ràpid no? Doncs quan els proveu, ja m'ho direu!!!
  • Si teniu cap dubte, m'ho podeu comentar. 




Què es cou a la cuina? / Musclos amb Samfaina


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada