cua de bou amb bolets |
Per a 6 persones:
- 2 cues de bou (o de vedella) tallades.
- 1 ampolla de vi negre
- 1 ceba grossa (o 2 de mitjanes)
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 2 grans d'all pelats
- Mig litre de brou de carn
- Llorer
- Sal i pebre
- Oli d'oliva
- Farina
- 1 bocí de mantega
- Barreja de bolets
Preparació:
Salar i empebrar els talls de cua de bou. Posar l'oli a escalfar, enfarinar la carn i passar-la per la paella per segellar-la i que no surtin els sucs. Reservar els talls. Pelar, rentar i tallar totes les verdures en brunoise i ofegar-les en el mateix oli. Afegir el llorer, salar i deixar coure per que s'estovin les verdures.
Afegir la carn, l'ampolla de vi i el brou (la carn ha de quedar coberta de líquid).
Fer arrencar el bull i desescumar, si cal. Tapar la cassola i deixar coure lentament fins que la carn sigui tendra (veurem que la carn es separa de l'os).
Posar els trossos de carn a una altra cassola i passar la salsa per xino. Ha de quedar una salsa espessa. Si és massa líquida, la fem reduir posant-la al foc una estona i afegirem el bocí de mantega que li donarà lluentor a la salsa.
A banda, dins d'una paella en oli, saltejar els bolets (en aquest cas s'han utilitzat bolets en conserva).
Incorporar la salsa i els bolets a la cassola on hi ha la carn.
També es poden servir els bolets a part.
Aquest plat és molt millor si es fa un parell de dies abans i es deixa reposar.
Afegir la carn, l'ampolla de vi i el brou (la carn ha de quedar coberta de líquid).
Fer arrencar el bull i desescumar, si cal. Tapar la cassola i deixar coure lentament fins que la carn sigui tendra (veurem que la carn es separa de l'os).
Posar els trossos de carn a una altra cassola i passar la salsa per xino. Ha de quedar una salsa espessa. Si és massa líquida, la fem reduir posant-la al foc una estona i afegirem el bocí de mantega que li donarà lluentor a la salsa.
A banda, dins d'una paella en oli, saltejar els bolets (en aquest cas s'han utilitzat bolets en conserva).
Incorporar la salsa i els bolets a la cassola on hi ha la carn.
També es poden servir els bolets a part.
Aquest plat és molt millor si es fa un parell de dies abans i es deixa reposar.
- Un truc per què la carn quedi tendra: posar un tap de suro dins de la cassola i que cogui juntament amb el tall. Després es treu.
- Quan sigui fred i sense posar-hi els bolets, aquest plat permet ser CONGELAT.
Què es cou a la cuina? / Cua de Bou amb Bolets
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada