dimecres, 7 de novembre del 2012

Sopes Escaldades ( amb brou de verdures)

sopa escaldada amb brou de verdures
Per a 3/4 persones
  • 1 litre de brou de verdures (es pot fer servir el brou resultant de coure la verdura (mongetes, col o bròquil)
  • 1 gra d’all
  • Oli d’oliva
  • Pa del dia abans
  • Formatge ratllat
  • Un ou (opcional)
Tallar l’all pel mig (sense pelar) i fregar-lo pel fons dels plats on es vagi a servir la sopa.
Tallar el pa a llesques (4 o 5 per persona), torrar-les una mica al forn o amb la torradora.
Disposar 3 o 4 llesques a cada plat. Regar amb oli d’oliva.
Fer bullir el brou i repartir als plats, a sobre del pa (escaldar).
Opcional: es posa immediatament un ou de gallina  o 4 ous de guatlla. Amb l’escalfor es couran.
Al final afegir formatge ratllat en pols.
Per qui li agradi l’ou més cuit se li pot donar un cop de microones.
  • És una sopa molt ràpida de preparar, reconfortant, un entrant que s’agraeix els dies de fred.
  • Sempre serà més natural i digestiva que no tirar de "sopa de sobre".
  • És una bona manera d'aprofitar el brou resultant de les verdures i els llegums, que conté tants minerals i que gairebé sempre va a parar a l’aigüera.
  • I també podreu aprofitar el pa que se us hagi quedat endarrerit.
  • Si no agrada l’ou semicuit, es pot posar ou dur tallat a bocinets.
  • En temps de crisi és una opció excel·lent.




Què es cou a la cuina? Sopes Escaldades


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada