sopa escaldada amb brou de verdures |
- 1 litre de brou de verdures (es pot fer servir el brou resultant de coure la verdura (mongetes, col o bròquil)
- 1 gra d’all
- Oli d’oliva
- Pa del dia abans
- Formatge ratllat
- Un ou (opcional)
Tallar l’all pel
mig (sense pelar) i fregar-lo pel fons dels plats on es vagi a servir la
sopa.
Tallar el pa a
llesques (4 o 5 per persona), torrar-les una mica al forn o amb la torradora.
Fer bullir el
brou i repartir als plats, a sobre del pa (escaldar).
Opcional: es posa
immediatament un ou de gallina o 4 ous
de guatlla. Amb l’escalfor es couran.
Al final afegir formatge ratllat en pols.
Al final afegir formatge ratllat en pols.
Per qui li agradi
l’ou més cuit se li pot donar un cop de microones.
- És una sopa molt ràpida de preparar, reconfortant, un entrant que s’agraeix els dies de fred.
- Sempre serà més natural i digestiva que no tirar de "sopa de sobre".
- És una bona manera d'aprofitar el brou resultant de les verdures i els llegums, que conté tants minerals i que gairebé sempre va a parar a l’aigüera.
- I també podreu aprofitar el pa que se us hagi quedat endarrerit.
- Si no agrada l’ou semicuit, es pot posar ou dur tallat a bocinets.
- En temps de crisi és una opció excel·lent.
Què es cou a la cuina? / Sopes Escaldades
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada