quiche d'albergínia i beicon |
- 1 làmina de pasta brisa congelada (Mercadona, La Sirena, La Cocinera... / Segons el tamany de la làmina i del motlle pot ser necessària més d'una làmina).
- 1 raig d'oli
- 1 albergínia gran
- 150 g de "beicon"
- 1 ceba
- 200 g de formatge ratllat (el que més us agradi)
- 300 ml nata per cuinar (llet evaporada Ideal)
- 4 ous
- pebre negre mòlt, nou moscada, sal
- mantega i farina per engreixar el motlle (o paper de forn)
Descongelar la pasta brisa.
Tallar l'albergínia i la ceba a quadrets i ofegar-les dins d'una paella amb una mica d'oli.
Reservar.
Preescalfar el forn a 180º.
Preparar el motlle untant les parets amb mantega i empolsant-les amb farina perquè sigui més fàcil
de desemmotllar.
de desemmotllar.
Folrar-lo amb la pasta brisa que estirarem amb un corró fins que tingui la mida adequada per cobrir el motlle i les parets.
Punxar amb una forquilla la pasta brisa (només la base). Retallar la part que sobri.
Treure la corna del "beicon" i tallar-lo a trossets.
Dins d'un bol batre els ous, afegir la llet evaporada (o nata líquida), el formatge ratllat, el "beicon", l'albergínia i la ceba, una mica de sal, pebre negre i nou moscada. Mesclar bé i abocar-ho dins del motlle que ja està folrat amb la pasta brisa.
Coure al forn, a mitja alçada durant 30 minuts a 180º (temps aproximat).
Comprovar-ne la cocció punxant al mig amb un escuradents. Si surt net, ja està fet.
- Està tant bo calent com fred.
- Acompanyat d'una amanida, teniu un àpat complert.
- De carabassó, de porros, de bolets... amb pernil dolç, amb pernil serrà en lloc del "beicon"... trieu de què el voldreu fer la propera vegada!!!
Què es cou a la cuina? / Quiche d'Albergínia i Beicon
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada