pastís de full amb fruites i crema |
Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full congelada.
- 1 ou
- 300 g de maduixots
- 2 kiwis
- 2 plàtans de Canàries
- 1 sobre cobertura per a pastissos (Belbake, Lidl)
- 150 cc de suc de fruita (taronja, albercoc...)
- 100 cc d'aigua
- 30 g de sucre
- 1/2 litre de crema pastissera (consulteu la recepta)
- 1/2 litre de llet sencera
- 4 rovells d'ou
- 125 grams de sucre
- 50 grams de fècula de blat (maizena)
- pell de llimona (o 1 branca de canyella o de vainilla).
Preparació:
Deixar descongelar les làmines de full sobre el paper sulfurat que porta el mateix envàs. Escalfar el forn de dalt i de baix a 200º. Escampar una mica de farina sobre el marbre i estirar una de les làmines amb un corró fins que tingui la mida desitjada, però que no quedi excessivament prima. Posar-la dins d'una safata per anar al forn, folrada amb paper sulfurat (paper de forn). Punxar la base amb una forquilla. De l'altra làmina de pasta de full es tallen unes tires per fer un marc al voltant de la làmina base. Batre un ou i pintar el perímetre del requadre on han d'anar les tires de pasta, que faran de barana. Tallar un paper sulfurat de la mida de l'interior del rectangle, col·locar-lo a dins i omplir-lo amb cigrons crus. Això evitarà que l'interior del pastís pugi i en canvi els voltant sí que pujaran. Pintar el voltant del rectangle (la barana) amb ou batut perquè quan es cogui agafi un apetitós color daurat.
Enfornar a mitja alçada durant uns 20 minuts, amb el foc de baix i sense ventilador (el temps dependrà del forn) i passat el temps de cocció, si veiem que li falta color per sobre, encendrem una mica el grill. Quan sigui daurat, es treu i es deixa refredar.
Es treuen els cigrons i el paper i ja es pot omplir l'interior amb la crema pastissera, que batrem suaument amb una forquilla per repartir-la millor.
Tallar la fruita i la col·locar-la de manera harmoniosa sobre la crema.
Preparar la cobertura tal com indica el sobre, utilitzant 150 cc de suc de fruita, 100 cc d'aigua i 30 g de sucre. Deixar refredar un parell de minuts i amb un pinzell anar-la repartint per sobre de la fruita.
Veureu que bonica us queda.
- Tal com us proposo a l'inici, podeu posar les fruites que més us agradin: figues, albercocs, raïm blanc o negre, prunes, gerds, pinya, podeu combinar-la amb fruits secs (panses, nous, ametlles...) i inventar-vos un nou pastís cada vegada que el feu.
Què es cou a la cuina? / Pastís de Full amb Fruites i Crema
T'ha quedat perfecte!
ResponEliminaMoltes gràcies.
ResponEliminaI aprofito per donar-vos l'enhorabona pel llibre!
si us plau, On puc trobar els sobres per la cobertura? Es venen al Mercadona ,al Caprabo o al Carrefour? Moltes gràcies. Lluïsa
ResponEliminaHola Lluïsa, els sobres el vaig comprar al supermercat Lidl. La marca es diu Belbake.
ResponEliminaSi no la trobes, també pots fer-la amb gelatina neutra, sucre i aigua.
I si no et vols complicar la vida, pinta la fruita per sobre amb melmelada d'albercoc. Primer la bats bé amb una forquilla.
Espero que t'hagi estat útil i que segueixis visitant el bloc! ;) Gràcies.