![]() |
paté d'albergínia |
- 2 alberginies escalivades
- 1 raig de suc de llimona
- 2 cullerades de pasta de sèsam (tahin)
- 1 gra d'all
- pebre negre mòlt
- pebre vermell dolç / opcional
- 1 polsim de comí
- 1 raig d'oli d'oliva
- sal
- 1 paquet de torradetes
- bastonets d'api i de pastanaga (crudités) / opcional
Per escalivar les albergínies:
Escalfar el forn.
Rentar les albergínies, eixugar-les i untar-les amb oli. Posar-les en una safata de forn i escalivar-les durant uns 30 minuts aproximadament, a 200ºC, girant-les un parell de vegades.
Quan siguin cuites, pelar-les i reservar.
Posar dins d'un bol l'albergínia, el tahin, la llimona, all picat, sal, pebre negre, mòlt al moment, un raig d'oli d'oliva i si agrada, una mica de comí en pols. Batre amb el minipimer fina aconseguir una pasta fina.
Es serveix en una bol, acompanyat de torradetes i "crudités" de pastanaga, cogombre i api.
Si es vol es pot empolsar per sobre amb pebre vermell dolç.
Escalfar el forn.
Rentar les albergínies, eixugar-les i untar-les amb oli. Posar-les en una safata de forn i escalivar-les durant uns 30 minuts aproximadament, a 200ºC, girant-les un parell de vegades.
Quan siguin cuites, pelar-les i reservar.
Posar dins d'un bol l'albergínia, el tahin, la llimona, all picat, sal, pebre negre, mòlt al moment, un raig d'oli d'oliva i si agrada, una mica de comí en pols. Batre amb el minipimer fina aconseguir una pasta fina.
Es serveix en una bol, acompanyat de torradetes i "crudités" de pastanaga, cogombre i api.
Si es vol es pot empolsar per sobre amb pebre vermell dolç.
- El paté d'albergínia (Baba Ganoush) es una crema molt suau i exòtica, típica d'Orient mitjà, Grècia, Turquia i Xipre.
Què es cou a la cuina? / Paté d'Albergínia / Baba Ganuch
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada