L'arròs amb llet va ser introduït a Catalunya pel àrabs i en els països mediterranis solem aromatitzar la llet amb canyella i pell de llimona. Curiosament, els anglosaxons i els nòrdics l'aromatitzen amb vainilla, a l'Iràn amb safrà, al nord de la Índia amb cardamom i al Perú hi posen clau.
arròs amb llet |
- 1 llauna petita de llet condensada la Lechera
- 1 litre d'aigua
- pell de llimona (només la part groga)
- 1 branca de canyella
- 150 grams d'arròs rodó
Preparació:
- Posem al foc una cassola amb aigua abundant. Quan arrenqui el bull afegim l'arròs i el deixem bullir durant 5 minuts. L'escorrem, l'esbandim amb aigua freda.
- Posem a bullir 1 litre d'aigua on hi dissolem la llet condensada i aromatitzem amb la pell de la llimona i la branca de canyella. Quan bulli, traiem la canyella i la llimona i hi posem l'arròs. Deixem coure uns 40 minuts, fins que quedi cremós, tenint la precaució de anar-lo removent sovint per evitar que s'enganxi al cul de la cassola.
- Tanquem el foc, deixem que perdi una mica de temperatura i el repartim en bols. Espolsem canyella en pols per sobre i deixem a la nevera fins el moment de servir-lo.
- Tant si el consumim tebi, a temperatura ambient o fred, és igualment deliciós.
- En lloc de posar-hi canyella en pols, hi podem posar sucre pel damunt i el cremem com fem amb la crema catalana.
Què es cou a la cuina? / Arròs amb Llet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada