diumenge, 23 de novembre de 2014

Arròs amb Llet

Aquestes postres tan conegudes formen part del receptari de les àvies. És una de les tradicions culinàries del nostre país.
L'arròs amb llet va ser introduït a Catalunya pel àrabs i en els països mediterranis solem aromatitzar la llet amb canyella i pell de llimona. Curiosament, els anglosaxons i els nòrdics l'aromatitzen amb vainilla, a l'Iràn amb safrà, al nord de la Índia amb cardamom i al Perú hi posen clau.

arròs amb llet
Ingredients per a 4 o 5 racions:
  • 1 llauna petita de llet condensada la Lechera
  • 1 litre d'aigua
  • pell de llimona (només la part groga)
  • 1 branca de canyella
  • 150 grams d'arròs rodó

Preparació:
  1. Posem al foc una cassola amb aigua abundant. Quan arrenqui el bull afegim l'arròs i el deixem bullir durant 5 minuts. L'escorrem, l'esbandim amb aigua freda.
  2. Posem a bullir 1 litre d'aigua on hi dissolem la llet condensada i aromatitzem amb la pell de la llimona i la branca de canyella. Quan bulli, traiem la canyella i la llimona i hi posem l'arròs. Deixem coure uns 40 minuts, fins que quedi cremós, tenint la precaució de anar-lo removent sovint per evitar que s'enganxi al cul de la cassola.
  3. Tanquem el foc, deixem que perdi una mica de temperatura i el repartim en bols. Espolsem canyella en pols per sobre i deixem a la nevera fins el moment de servir-lo.

  • Tant si el consumim tebi, a temperatura ambient o fred, és igualment deliciós.
  • En lloc de posar-hi canyella en pols, hi podem posar sucre pel damunt i el cremem com fem amb la crema catalana. 




Què es cou a la cuina? / Arròs amb Llet

Cap comentari:

Publica un comentari