Aquells macarrons de la mama que tant us agraden, us els podeu fer vostres. Senzills i nutritius. Si voleu acompanyar-los d'una amanida, serà plat únic.
|
macarrons gratinats |
Ingredients:
- Macarrons (300 grams)
- Salsitxes (200 grams tallades a bocins) veure nota al peu
- Tacs de pernil (al gust) veure nota al peu
- Foie gras (al gust)
- Tomàquet triturat (1 llauna de 1/2 quilo)
- Tomàquet fregit (1 tasseta)
- 1 ceba grossa tallada petita
- Alls (2 dents picats)
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva
- formatge ratllat
- Mantega
Preparació:
Posem aigua dins d'una olla suficientment gran per coure la pasta. Quan bulli hi afegim la sal, el llorer i un raig d'oli. Després hi tirem els macarrons i remenem sovint perquè no s'enganxin entre si.
Al mateix temps, posem al foc una cassola de fang, hi aboquem oli (1 tasseta) i sofregim les salsitxes. Quan siguin cuites hi posem la ceba picada i els alls. Sofregim a foc lent.
Quan sigui transparent posem el pernil i el foie gras. Desfem el foie gras amb una cullera de fusta i donem unes voltes perquè s'integri al conjunt. Tot seguit afegim el tomàquet triturat, deixem coure 5 minuts i hi posem el tomàquet fregit (el truc de posar-hi tomàquet fregit és perquè així no cal posar-hi ni sucre ni cap espècie, aquest tomàquet ja en porta).
Quan sigui transparent posem el pernil i el foie gras. Desfem el foie gras amb una cullera de fusta i donem unes voltes perquè s'integri al conjunt. Tot seguit afegim el tomàquet triturat, deixem coure 5 minuts i hi posem el tomàquet fregit (el truc de posar-hi tomàquet fregit és perquè així no cal posar-hi ni sucre ni cap espècie, aquest tomàquet ja en porta).
Deixem coure el sofregit a foc lent.
Quan els macarrons estiguin cuits al nostre gust, els colem i els passem per aigua freda per treure-li el midó. Els deixem escórrer i un cop tinguem llest el sofregit els afegim de mica en mica barrejant bé el conjunt.
Els aboquem en una safata que pugui anar al forn i els cobrim amb força formatge ratllat. Hi escampem uns bocins de mantega i els gratinem al grill. Quan el formatge hagi format una crosta daurada, ja els podem servir.
- Podem substituir les salsitxes i el pernil per bocins de xoriço, de llom, de sobrassada, de beicon, carn picada de porc ...
Què es cou a la cuina? / Macarrons Gratinats
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada