Unim dos dels elements imprescindibles de la cuina autòctona, el bacallà i el romesco i el resultat és aquesta excel·lent proposta. A la primavera, que és quan preparem més xatonades i calçotades i que tenim tant per la mà la salsa romesco i la salvitxada, aprofitem per a fer aquest plat. No costa gens i segur que farà les delícies del amants del bacallà.
bacallà amb romesco |
- 8 porcions de llom de bacallà dessalat (4 si són de bona mida)
- oli d'oliva
- 1 copa de vi blanc sec
- 1/2 cullerada de farina
- 2 ous durs
- 3 alls picats
- julivert
- 1/2 ceba de figueres
- 150 ml de brou de peix (suau)
- 150 ml de salsa romesco (es fa igual que la salsa salvitxada, consulteu la recepta i us deixo anotats els ingredients necessaris).
- 2 tomàquets madurs escalivats
- 1 cap d'alls escalivat
- 1 gra d'all cru
- 200 g d'avellanes i ametlles torrades i pelades
- 1 llesca de pa torrat o galetes Maria
- 2 cullerades de polpa de nyores
- 100 o 150 ml d'oli verge d'oliva
- 1/2 got d'aigua
- 40 ml de vinagre
- Sal i pebre
Preparació:
Dessaleu el bacallà a casa o bé compreu-lo a la bacallaneria del vostre mercat, dessalat i a punt per cuinar.
Eixugueu-lo amb un drap de cuina net, enfarineu-lo bé, espolseu l'excés de farina i fregiu-lo per les dues bandes amb abundant oli d'oliva. Reserveu-lo.
Dins d'una cassola poseu 3 cullerades d'oli (pot ser el de fregir el bacallà) i afegiu els alls i la ceba picats, doneu unes voltes i abans de que s'enrosseixi, poseu el vi blanc, remeneu i deixeu que el vi redueixi, poseu la farina i doneu unes voltes perquè es cogui. Després afegiu el brou de peix i el romesco i doneu unes voltes per tal que s'integrin tots els elements,. Quan comenci a fer xup-xup, poseu el bacallà i els ous durs tallats per la meitat.
Escampeu pel damunt julivert picat, tapeu i deixeu uns minuts perquè el bacallà agafi el sabor de la salsa.
Tanqueu el foc i ja el podeu servir.
Ummm... està per sucar-hi pa!
- Una bona manera d'aprofitar el romesco o la salvitxada que ens hagi quedat.
- Recordeu que aquestes dues salses també es poden congelar!
Què es cou a la cuina? / Bacallà amb Romesco
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada