diumenge, 7 d’abril de 2013

Bacallà amb Romesco

Unim dos dels elements imprescindibles de la cuina autòctona, el bacallà i el romesco i el resultat és aquesta excel·lent proposta. A la primavera, que és quan preparem més xatonades i calçotades i que tenim tant per la mà la salsa romesco i la salvitxada, aprofitem per a fer aquest plat. No costa gens i segur que farà les delícies del amants del bacallà.

bacallà amb romesco
Ingredients per a 4 persones:
  • 8 porcions de llom de bacallà dessalat (4 si són de bona mida)
  • oli d'oliva
  • 1 copa de vi blanc sec
  • 1/2 cullerada de farina
  • 2 ous durs
  • 3 alls picats
  • julivert
  • 1/2 ceba de figueres
  • 150 ml de brou de peix (suau)
  • 150 ml de salsa romesco (es fa igual que la salsa salvitxada, consulteu la recepta i us deixo anotats els ingredients necessaris).
      • 2 tomàquets madurs escalivats
      • 1 cap d'alls escalivat
      • 1 gra d'all cru
      • 200 g d'avellanes i ametlles torrades i pelades
      • 1 llesca de pa torrat o galetes Maria
      • 2 cullerades de polpa de nyores
      • 100 o 150 ml d'oli verge d'oliva
      • 1/2 got d'aigua
      • 40 ml de vinagre
      • Sal i pebre
Preparació:
Dessaleu el bacallà a casa o bé compreu-lo a la bacallaneria del vostre mercat, dessalat i a punt per cuinar.
Eixugueu-lo amb un drap de cuina net, enfarineu-lo bé, espolseu l'excés de farina i fregiu-lo per les dues bandes amb abundant oli d'oliva. Reserveu-lo.
Dins d'una cassola poseu 3 cullerades d'oli (pot ser el de fregir el bacallà) i afegiu els alls i la ceba picats, doneu unes voltes i abans de que s'enrosseixi, poseu el vi blanc, remeneu i deixeu que el vi redueixi, poseu la farina i doneu unes voltes perquè es cogui. Després afegiu el brou de peix i el romesco i doneu unes voltes per tal que s'integrin tots els elements,. Quan comenci a fer xup-xup, poseu el bacallà i els ous durs tallats per la meitat.
Escampeu pel damunt julivert picat, tapeu i deixeu uns minuts perquè el bacallà agafi el sabor de la salsa.
Tanqueu el foc i ja el podeu servir.
Ummm... està per sucar-hi pa!

  • Una bona manera d'aprofitar el romesco o la salvitxada que ens hagi quedat.
  • Recordeu que aquestes dues salses també es poden congelar!




Què es cou a la cuina? / Bacallà amb Romesco


Cap comentari:

Publica un comentari