Per les mandonguilles:
- 300 grams de carn picada de vedella
- 300 grams de carn picada de porc
- 1 ou
- 1 rajolí de llet
- molla de pa del dia abans
- all i julivert picat
- sal i pebre
- 1 polsim de canyella
- farina
- oli abundant per fregir
Per la salsa:
- 1 raig d'oli d'oliva
- 1 ceba picada (mitjana)
- 1/2 pastanaga ratllada
- 1 cullerada de farina
- 1/2 litre de brou
- 1/2 iogurt natural
Dins d'un bol posem la carn picada, salem, empebrem, afegim l'ou, la canyella, l'all i el julivert. Prèviament haurem posat la molla de pa a remullar amb la llet perquè s'estovi. Al cap d'una estona l'escorrem una mica amb els dits i l'afegim al bol (si ho volem fer més senzill, posem un rajolí de llet a la massa i hi afegim pa ratllat fins que la massa quedi amb una certa consistència perquè es puguin formar les boles).
Ho amassem tot i amb la mà formem les boles, les enfarinem, les acabem de donar forma amb la mà, i les fregim amb l'oli ben calent. No s'han de fregir massa. Les reservem.
Per la salsa posem l'oli dins d'una cassola, afegim la ceba, donem unes voltes i afegim la pastanaga. Deixem coure una estona i afegim la farina. Donem unes voltes i anem afegint el brou de mica en mica, remenant perquè que no faci grumolls. Deixem coure a foc molt baix uns 20 minuts. Corregim de sal i ot seguit afegim les mandonguilles i les deixem 15 minuts més. Amb el foc apagat i abans de servir a taula, afegirem 1/2 iogurt natural i remourem bé.
- Aquestes mateixes mandonguilles les podem fer amb una altra salsa. (Veieu l'apartat de salses) > salsa de tomàquet.
- Un cop fred, aquest plat permet ser CONGELAT.
Què es cou a la cuina? / Mandonguilles amb Iogurt
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada