divendres, 4 de maig de 2012

Mandonguilles amb Iogurt

mandonguilles amb iogurt

Per les mandonguilles:
  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 300 grams de carn picada de porc
  • 1 ou
  • 1 rajolí de llet
  • molla de pa del dia abans
  • all i julivert picat
  • sal i pebre
  • 1 polsim de canyella
  • farina
  • oli abundant per fregir

Per la salsa:
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 1 ceba picada (mitjana)
  • 1/2 pastanaga ratllada
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 litre de brou
  • 1/2 iogurt natural

Dins d'un bol posem la carn picada, salem, empebrem, afegim l'ou, la canyella, l'all i el julivert. Prèviament haurem posat la molla de pa a remullar amb la llet perquè s'estovi. Al cap d'una estona l'escorrem una mica amb els dits i l'afegim al bol (si ho volem fer més senzill, posem un rajolí de llet a la massa i hi afegim pa ratllat fins que la massa quedi amb una certa consistència perquè es puguin formar les boles).
Ho amassem tot i amb la mà formem les boles, les enfarinem, les acabem de donar forma amb la mà, i les fregim amb l'oli ben calent. No s'han de fregir massa. Les reservem.
Per la salsa posem l'oli dins d'una cassola, afegim la ceba, donem unes voltes i afegim la pastanaga. Deixem coure una estona i afegim la farina. Donem unes voltes i anem afegint el brou de mica en mica, remenant perquè que no faci grumolls. Deixem coure a foc molt baix uns 20 minuts. Corregim de sal i ot seguit afegim les mandonguilles i les deixem 15 minuts més. Amb el foc apagat i abans de servir a taula, afegirem 1/2 iogurt natural i remourem bé.

  • Aquestes mateixes mandonguilles les podem fer amb una altra salsa. (Veieu l'apartat de salses) > salsa de tomàquet.

  • Un cop fred, aquest plat permet ser CONGELAT.







              Què es cou a la cuina? Mandonguilles amb Iogurt

Cap comentari:

Publica un comentari