seitons en vinagre |
Ingredients:
- 400 grams de seitó fresc
- Sal
- Vinagre de vi blanc o vinagre de poma (1/2 litre)
- All i julivert picat
- Oli d'oliva
Netejar el seitó. Treure-li el cap i la tripa. Amb els dits pols i índex de la mà dreta i subjectant el peix amb l'altra mà (pels dretans), resseguir l'espina per separar la carn i fer que quedin dos filets units per la cua. Tallem l'espina arran de cua. Rentar molt bé els filets, fins que l'aigua surti neta i el peix quedi descolorit. Escórrer els filets.
Dins d'un recipient anar posant els filets l'un al costat de l'altre. Salar-los i cobrir-los amb vinagre blanc. Posar una altra capa de seitó, sal i vinagre, i així fins acabar. Tapar el recipient i guardar a la nevera. Deixar d'un dia per l'altre. Unes hores abans de menjar-nos-els, treure'ls del vinagre i posar en una plata. Espolsar all i julivert picat pel damunt i regar amb abundant oli d'oliva. Deixar-los confitar fora de la nevera, en un lloc fresc fins el moment de servir.
Què es cou a la cuina? / Seitons en Vinagre
Dins d'un recipient anar posant els filets l'un al costat de l'altre. Salar-los i cobrir-los amb vinagre blanc. Posar una altra capa de seitó, sal i vinagre, i així fins acabar. Tapar el recipient i guardar a la nevera. Deixar d'un dia per l'altre. Unes hores abans de menjar-nos-els, treure'ls del vinagre i posar en una plata. Espolsar all i julivert picat pel damunt i regar amb abundant oli d'oliva. Deixar-los confitar fora de la nevera, en un lloc fresc fins el moment de servir.
- Si un cop fets no els consumim, els hem de guardar dins d'un Tupper a la nevera.
- Aquest plat permet ser CONGELAT, afegint abundant oli però sense el julivert, que es posarà en el moment de servir.
Què es cou a la cuina? / Seitons en Vinagre
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada