dimarts, 29 de maig de 2012

Filet de Llom amb Crema de Formatge

filet de llom amb crema de formatge














Per a 5 persones:
  • 2 filets de llom
  • 200 grams de beicon a talls prims
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 200 grams de formatge masdamer
  • 150 ml de llet sencera o crema de llet
  • sobrassada (optatiu)
Traiem la part dura del beicon (corna). Tallem els filets de llom en porcions d'uns 4 centímetres, salem i empebrem. Emboliquem les porcions de carn amb el beicon i ho subjectem amb un escuradents. Ens ha de quedar en forma de cilindre (veure foto). Escalfem bé la planxa, untem amb oli i marquem les porcions. Les anem col·locant dins d'una plata que vagi al forn.
Escalfem el forn a 200º.
Dins d'un cassó posem el formatge, tallat a bocins, el posem al foc i afegim la llet de mica en mica. Anem remenant i deixem que es desfaci. Afegirem només la llet necessària perquè quedi una salsa cremosa.
Cobrim els talls de carn amb la salsa i si volem podem posar uns bocins de sobrassada a sobre de cada tall.
Ho introduïm al forn, calent, durant  15 o 20 minuts.
Fora del forn, traiem els escuradents amb compte de no cremar-nos i ja ho podem servir.

  • La carn ens ha de quedar rosada per dins.
  • És important controlar la cocció ja que si es cou massa temps, la carn pot quedar resseca.
  • Com ja he assenyalat, la sobrassada és optativa. Sense, també queda molt bo.






               Què es cou a la cuina? Filet de Llom i Crema de Formatge

Cap comentari:

Publica un comentari