- 3/4 quilo de patates
- 1 ceba grossa
- 6 ous
- oli d'oliva
- sal
Pelem les patates, les esbandim i les tallem a rodanxes fines (podem utilitzar una mandolina per anar més ràpid). Pelem i tallem la ceba en juliana
Dins d'una paella posem mig got d'oli i quan estigui calent (ull! que no fumegi!), aboquem les patates, les remenem sovint i deixem coure una mica.
Afegim la ceba i salem, Seguim remenant el conjunt fins que veiem que ja s'ha cuit. Escorrem bé l'oli de les patates (podem fer-ho amb l'ajut una escorredora).
Batem els ous, els salem i hi posem la patata i la ceba. Ho barregem bé.
Dins d'una paella que no s'enganxi, hi posem un raig d'oli i deixem que s'escalfi. Aboquem la mescla i la deixem coure a foc baix una estona. Amb l'ajuda d'un plat donem la volta a la truita i la deixem coure per l'altra banda. Per agilitzar-ne la cocció podem posar-hi una tapa, però si ens agrada que quedi sucosa per dins, no la taparem, només l'anirem girant a foc ben fluix, fins que veiem que queda rosseta pels dos costats.
La servim en una plata rodona.
- Aquesta és la popular truita "espanyola"
- Juliana: és una manera de tallar les verdures a tires ben fines.
- La mateixa truita la podem fer només amb patata.
- Variants de la mateixa recepta: amb ceba i carabassó, xampinyons, pebrots verds, albergínia, carxofa, afegint una mica de sobrassada o xoriç o qualsevol cosa que se'ns passi pel cap. IMAGINACIÓ AL PODER!!!
Què es cou a la cuina? / Truita de Patata i Ceba
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada