braç d'estiu amb patata |
- Ingredients:
- Puré de patata sense llet, instantani (1 sobre)
- 300 ml aigua
- 300 ml llet
- una cullerada de mantega
- sal
- maionesa feta amb minipimer (veure la recepta allioli fet amb minipimer)
- 2 cullerades soperes de maionesa
- 2 llaunes de tonyina amb oli
- 2 ous durs
- 1 pot d'olives farcides
- 4 tronquets de marisc
- 1 enciam llarg
- 1/2 alvocat
- 1/2 ceba tendra
- 1 llauna de pebrot vermell
Preparar el puré de patata tal com s'indica al paquet. Ha de quedar espès.
Dins d'un bol abocar la tonyina un cop escorreguda, la meitat de les olives, els ous, els tronquets,
l'alvocat, la ceba i 1 pebrot, tot trocejat. Afegim l'enciam (aproximadament 10 fulles) prèviament rentat i tallat en juliana i posem 2 o 3 cullerades de maionesa. Barrejar bé tots els ingredients i repartir per sobre del rectangle de patata que tenim preparat.
l'alvocat, la ceba i 1 pebrot, tot trocejat. Afegim l'enciam (aproximadament 10 fulles) prèviament rentat i tallat en juliana i posem 2 o 3 cullerades de maionesa. Barrejar bé tots els ingredients i repartir per sobre del rectangle de patata que tenim preparat.
Ajudant-nos del drap, l'agafem per un extrem i enrotllem la làmina de patata ni farciment com si es tractés d'un canaló. Seguim fent-lo rodar i el posem dins d'una plata. Traiem el drap i acabem de recompondre el braç de gitano tancant els extrems. El cobrim amb maionesa i el guarnim amb tires de pebrot, olives, rodanxes de tronquets i/o d'ou dur (al nostre gust). El voltant del pastís l'omplirem amb enciam en juliana i si volem també hi podem posar uns tomàquets xerri tallats pel mig.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.
- El truc de mullar el drap de cuina (que no sigui de rus!!!), és perquè el puré de patata no s'enganxi i ens sigui més fàcil donar-li la forma.
- ATENCIÓ perquè també és una solució molt pràctica utilitzar film en lloc del drap de cuina.
- El farciment el podem variar segons el nostre gust
- Una variant seria amb:
- Enciam
- Maionesa
- 1 pot de pinya al natural
- 1 pit de pollastre a la planxa
- 150 grams de salmó fumat
- Olives negres (perles)
- 2 ous durs
Què es cou a la cuina? / Braç d'Estiu amb Patata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada