dimecres, 2 de maig de 2012

Salmorejo Cordovès

salmorejo cordovés



Ingredients:
  • Tomàquets de pera (1 quilo)
  • Molla de pa del dia abans (125 grams aprox)
  • All (una punta)
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 30 ml de vinagre suau
  • Sal i pebre
  • Encenalls de pernil curat

Posem una olla amb aigua al foc i portem a ebullició.
Rentem els tomàquets i els hi fem un tall en forma de creu a la pell de la base.
Quan l'aigua bulli introduïm els tomàquets en tandes. Els deixem 1 minut, els traiem i els posem dins d'un bol amb aigua i gel. D'aquesta manera podrem treure la pell amb facilitat.
Posem els tomàquet trocejats dins d'un bol i anem afegint els ingredients: el pa a trocets, la punta d'all, l'oli, el vinagre, sal i pebre al gust. Afegim una mica d'aigua freda i deixem reposar una estona a la nevera. Quan el pa s'hagi remullat ja ho podrem passar pel minipimer.
La textura que ens ha de quedar ha de ser espessa, així que afegirem aigua segons el nostre gust.
reservem a la nevera fins el moment de servir. Llavors repartirem el salmorejo en bols individuals i posarem per sobre encenalls de pernil (si és ibèric... molt millor).

  • La proporció d'oli i vinagre, per aquest plat, per fer gaspatxo o vinagretes és de 3:1 (això vol dir que per 3 mesures d'oli en posarem una de vinagre).

  • Una altra presentació: en lloc del pernil el podem servir amb ou dur trocejat o tonyina o quadrets de pa fregit, o si ho voleu, tot alhora.






              Què es cou a la cuina? Salmorejo

Cap comentari:

Publica un comentari