diumenge, 13 de maig de 2012

Beixamel

beixamel














  • 40 grams de farina
  • 1/2 litre de llet sencera (tèbia)
  • 40 grams de mantega
  • sal
  • nou moscada
  • pebre blanc mòlt

Posem un cassó al foc, hi afegim la mantega, deixem que es desfaci (vigilem que no es cremi que donaria mal sabor), aboquem la farina, desfem amb una cullera de fusta i anem afegint la llet tèbia de mica en mica i sense deixar de remenar.
Procurem que no es facin grumolls, per això és ideal remoure amb unes "varilles". Afegir la nou moscada ratllada (veure nota al peu), sal i una mica de pebre mòlt. Deixar coure durant 5 minuts.
Ha de quedar una textura cremosa, ni massa líquida ni massa espessa.

  • Consells sobre la nou moscada: Recomano no comprar la nou moscada ratllada, té molt més perfum si la ratllem al moment.

  • Si no tenim ratllador fi, podem gratar la superfície de la nou amb un ganivet de cuina i així ratllar la quantitat que necessitem. 

  • Amb aquesta salsa podem napar qualsevol menjar, com ara canalons, ous durs farcits, verdures etcètera.

  • Si el que volem és una beixamel per fer croquetes, haurem de modificar les proporcions. Haurà de ser molt més espessa.






              Què es cou a la cuina? Beixamel

Cap comentari:

Publica un comentari