mandonguilles amb salsa |
Per les mandonguilles:
- 300 grams de carn picada de vedella
- 300 grams de carn picada de porc
- 1 ou
- 1 rajolí de llet
- molla de pa del dia abans
- all i julivert picat
- sal i pebre
- 1 polsim de canyella
- farina
- oli abundant per fregir
Per la salsa:
- 1 quilo de tomàquets madurs (de pera, per exemple)
- 1 ceba picada
- 1 gra d'all picat
- oli d'oliva
- 1 polsim de sucre
- sal i pebre
- 1 fulla de llorer (opcional)
- 1 raig de conyac (opcional)
- 1 cullereta de farina
Fem un sofregit.
Dins d'una cassola posar 4 cullerades d'oli i es posa al foc, afegir la ceba i l'all picats, una mica de sal i deixar-ho coure fins que la ceba es torni transparent (vigilar que no agafi color).
És el moment de posar-hi el conyac (opcional) i deixar reduir.
Afegir el tomàquet ratllat, sense la pell (utilitzar un ratllador i la pell quedarà a part, o sinó s'haurà d'escaldar el tomàquet, pelar-lo i passar-lo per la picadora).
Posar un polsim de sucre i deixar coure tot a foc lent, anant remenant de tant en tant. Posar-hi també el llorer. Afegir una cullereta de farina, donar unes quantes voltes i afegir 200 ml d'aigua i 1/2 pastilla d'avecrem o bé brou de verdures o de pollastre. Mesclar, afegir les mandonguilles, rectificar de sal i deixar fer el xup-xup de 5 a 10 minuts més.
- La mateixa recepta serveix per fer un bon bacallà amb salsa.
- Quan sigui fred, aquest plat permet ser CONGELAT.
Què es cou a la cuina? / Mandonguilles amb Salsa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada