dimecres, 16 de maig de 2012

Mandonguilles amb Salsa

mandonguilles amb salsa


















Per les mandonguilles:
  • 300 grams de carn picada de vedella
  • 300 grams de carn picada de porc
  • 1 ou
  • 1 rajolí de llet
  • molla de pa del dia abans
  • all i julivert picat
  • sal i pebre
  • 1 polsim de canyella
  • farina
  • oli abundant per fregir
Per la salsa:
  • 1 quilo de tomàquets madurs (de pera, per exemple)
  • 1 ceba picada
  • 1 gra d'all picat
  • oli d'oliva
  • 1 polsim de sucre
  • sal i pebre
  • 1 fulla de llorer (opcional)
  • 1 raig de conyac (opcional)
  • 1 cullereta de farina

Dins d'un bol posar la carn picada, salar, empebrar, afegir l'ou, la canyella, l'all i el julivert. Prèviament posar la molla de pa a remullat amb la llet perquè s'estovi. Al cap d'una estona l'escorrer una mica amb els dits i l'afegir al bol (si es vol fer més senzill, posar un rajolí de llet a la massa i afegir pa ratllat fins que la massa quedi amb una certa consistència perquè es puguin formar les boles). Amassar tot i amb la mà formar les boles, enfarinar-les, acabar-les de donar forma amb la mà, i fregir-les amb l'oli ben calent. No s'han de fregir massa. Reservar.
Fem un sofregit.
Dins d'una cassola posar 4 cullerades d'oli i es posa al foc, afegir la ceba i l'all picats, una mica de sal i deixar-ho coure fins que la ceba es torni transparent (vigilar que no agafi color).
És el moment de posar-hi el conyac (opcional) i deixar reduir.
Afegir el tomàquet ratllat, sense la pell (utilitzar un ratllador i la pell quedarà a part, o sinó s'haurà d'escaldar el tomàquet, pelar-lo i passar-lo per la picadora).
Posar un polsim de sucre i deixar coure tot a foc lent, anant remenant de tant en tant. Posar-hi també el llorer. Afegir una cullereta de farina, donar unes quantes voltes i afegir 200 ml d'aigua i 1/2 pastilla d'avecrem o bé brou de verdures o de pollastre. Mesclar, afegir les mandonguilles, rectificar de sal i deixar fer el xup-xup de 5 a 10 minuts més.

  • La mateixa recepta serveix per fer un bon bacallà amb salsa.
  • Quan sigui fred, aquest plat permet ser CONGELAT.






               Què es cou a la cuina? Mandonguilles amb Salsa

Cap comentari:

Publica un comentari