salsa de tomàquet |
Ingredients:
- 1 quilo de tomàquets madurs (de pera, per exemple)
- 1 ceba picada
- 1 gra d'all picat
- oli d'oliva
- 1 polsim de sucre
- sal i pebre
- 1 fulla de llorer (opcional)
- 1 raig de conyac (opcional)
Dins d'una cassola posem 4 cullerades d'oli i ho posem al foc, afegim la ceba i l'all picats, una mica de sal i ho deixem coure fins que la ceba es torni transparent (vigileu que no es dori).
És el moment de tirar el conyac (opcional) i deixar reduir.
Afegir el tomàquet ratllat, sense la pell (utilitzem un ratllador i la pel ja ens quedarà a part, o sinó haurem d'escaldar el tomàquet i pelar-lo i passar-lo per la picadora).
Afegir un polsim de sucre i deixar coure tot a foc lent i remenant de tant en tant. Posem-hi també el llorer.
Quan veiem que el tomàquet està cuit i ha espessit, posem la sal i deixem coure un minut més.
- Si volem utilitzar la salsa per acompanyar unes mandonguilles o un bon bacallà, aclarim la salsa amb mig got d'aigua i una mica d'avecrem o bé amb brou, afegim les mandonguilles o el peix i deixem fer el xup-xup durant 5 minuts.
- Quan sigui fred, aquest plat permet ser CONGELAT. Això ens permetrà tenir sempre a punt una bona salsa de tomàquet
Què es cou a la cuina? / Salsa de Tomàquet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada