- 300 grams de bacallà salat per esqueixar
- 1/2 pebrot vermell
- 100 grams d'olives negres (millor si són d'Aragó o mortes)
- 4 tomàquets d'amanir madurs
- 1 ceba tendra
- 650 grams de mongetes cuites (veure recepta coure el llegum)
- Sal, pebre negra, oli d'oliva i vinagre
Posem el bacallà a remullar dins d'un bol amb aigua freda.
Tallem a bocins petits el pebrot, la ceba i els tomàquets. Si tenim l'estri adequat, podem pelar el tomàquet abans de tallar-lo i posar-lo a escórrer perquè perdi l'excés d'aigua.
Quan el bacallà estigui al nostre gust (si ens agrada menys salat li canviarem l'aigua), exprimim el bacallà amb les mans per treure l'excés d'aigua i el tallem a bocins o bé l'esqueixem amb els dits.
Anem afegint els ingredients dins d'una safata: les mongetes cuites, el pebrot, la ceba, el bacallà, el tomàquet i les olives negres. Ho amanim bé amb oli, sal (si cal), pebre i unes gotes de vinagre.
Barregem bé i ho deixem a la nevera fins l'hora de servir.
- Una variant d'aquest plat és el carpaccio. Consulteu la recepta
- Aquest plat també se l'anomena "empedrat"
- Les mongetes les podem coure nosaltres (veure recepta coure el llegum), comprar-les cuites o bé en conserva.
Què es cou a la cuina? / Esqueixada de Bacallà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada