dilluns, 28 de maig de 2012

Esqueixada de Bacallà, "Empedrat"


esqueixada de bacallà o empedrat
Per a 5 racions:
  • 300 grams de bacallà salat per esqueixar
  • 1/2 pebrot vermell
  • 100 grams d'olives negres (millor si són d'Aragó o mortes)
  • 4 tomàquets d'amanir madurs
  • 1 ceba tendra
  • 650 grams de mongetes cuites  (veure recepta coure el llegum)
  • Sal, pebre negra, oli d'oliva i vinagre
Posem el bacallà a remullar dins d'un bol amb aigua freda.
Tallem a bocins petits el pebrot, la ceba i els tomàquets. Si tenim l'estri adequat, podem pelar el tomàquet abans de tallar-lo i posar-lo a escórrer perquè perdi l'excés d'aigua.
Quan el bacallà estigui al nostre gust (si ens agrada menys salat li canviarem l'aigua), exprimim el bacallà amb les mans per treure l'excés d'aigua i el tallem a bocins o bé l'esqueixem amb els dits. 
Anem afegint els ingredients dins d'una safata: les mongetes cuites, el pebrot, la ceba, el bacallà, el tomàquet i les olives negres. Ho amanim bé amb oli, sal (si cal), pebre i unes gotes de vinagre.
Barregem bé i ho deixem a la nevera fins l'hora de servir.
  • Una variant d'aquest plat és el carpaccio. Consulteu la recepta
  • Aquest plat també se l'anomena "empedrat"
  • Les mongetes les podem coure nosaltres (veure recepta coure el llegum), comprar-les cuites o bé en conserva.






               Què es cou a la cuina? Esqueixada de Bacallà

Cap comentari:

Publica un comentari