dimecres, 2 de maig de 2012

Amanida Russa (ensaladilla)

amanida russa















Fresqueta, després d'un dia de platja, no us ve de gust aquesta "ensaladilla"?
  • 4 patates
  • 4 pastanagues
  • Mongeta tendra, 150 grams
  • Pèsols congelats 150 grams
  • Tonyina en oli (2 llaunes petites)
  • Pebrot vermell en conserva (1 llauna)
  • Troncs de marisc (4)
  • 2 ous durs
  • 1 pot d'olives farcides d'anxova
  • Tàperes, un grapat
  • Maionesa (1 pot petit)

Si voleu fer la maionesa vosaltres (consulteu la recepta)
      • 1 ou a temperatura ambient
      • Suc de llimona (1 cullerada)
      • 200 ml d'oli d'oliva suau (0,4 acidesa)
      • Sal

Posem una olla amb aigua al foc i la portem a ebullició
Pelem les verdures, les esbandim i les tallem a quadrets.
Quan l'aigua bulli hi tirem la sal (abans no, perquè trigaria més en bullir), afegim les verdures, esperem que arrenquin el bull, baixem el foc i deixem bullir suaument fins que estiguin al punt (al dente). Vigileu que no es desfaci la patata!!!
Un cop cuita la verdura, l'aboquem dins d'una escorredora i la deixem refredar.
(Aquest brou de verdures té moltes propietats i el podem utilitzar per a altres preparacions).
Mentre tant posem un pot amb aigua al foc i quan bulli hi posem els dos ous, amb ajuda d'una cullera vigilant que no s'esquerdin i els deixem bullir durant 10 minuts (si bullen massa temps, el rovell queda verd per la part de fora i fa una olor desagradable). Quan estiguin cuits els passem per aigua freda, els pelem* i els reservem.
Quan la verdura sigui freda la posem dins d'un bol ampli i anem afegint la resta d'ingredients: la tonyina escorreguda i esmicolada, el pebrot a bocins (en reservem unes tires per guarnir), els tronquets a rodanxes, les olives tallades (reservem unes quantes per guarnir), els ous durs tallats, les tàperes i la maionesa. Ho barregem tot i ho posem en una plata. Per sobre ho guarnim amb les tires de pebrot i les olives partides pel mig.
Guardar a la nevera fins el moment de servir.

Maionesa: dins del vas de la batedora hi posem l'ou (sense closca, es clar...) l'oli, el suc de llimona i la sal. Posem el braç de la batedora al fons del vas i el posem en marxa a velocitat alta i sense moure'l. Notarem que l'emulsió va lligant, oferint certa resistència. És llavors quan anirem pujant el braç batedor a poc a poc fins treure'l de l'emulsió. Sense parar la batedora, batem de dalt a baix un parrell de vegades la maionesa perquè hi entri aire i, si ho hem fet bé, ja tenim una maionesa casolana feta per nosaltres. Viscaaa!!!!

  • Truc per pelar els ous durs: passats per aigua freda, els fem rodolar pel marbre fent una mica de pressió amb el palmell de la mà perquè la closca es faci miques, així és pelen de seguida.

  • Aclariment: l'amanida russa és molt més gustosa si la fem amb verdures fresques que si la comprem congelada. Si hi ha algun ingredient que no li agrada a algun dels nostres comensals, no el posem i llestos!






              Què es cou a la cuina? Amanida Russa

Cap comentari:

Publica un comentari