També podem utilitzar-la com a confitura, en esmorzars i berenars. Molt saludable, molt senzilla d'elaborar i deliciosa. A més es conserva molt bé a la nevera i si volem que ens duri molt, podem fer-ne conserva, seguint el procediment adequat.
compota de poma |
- 1 quilo de pomes "golden"
- 1 llimona
- 50 grams de mantega
- 5 cullerades de sucre blanc
- 1 polsim de canyella
- 50cc d'aigua
Preparació:
Pelem les pomes, les hi traiem el cor i les tallem a octaus. Posem-les dins d'un cassó i afegim una mica de suc de llimona. Barregem bé perquè la llimona les impregni i la fruita no s'oxidi. Afegim el sucre, la mica de canyella en pols i 50 cc d'aigua.
Posem al foc i portem a ebullició removent sovint.
Deixem coure fins que la poma sigui tova i l'aigua s'evapori, per tant ha de quedar com una pomada lleugera. Deixem refredar i passem pel minipimer o amb unes varetes (la textura quedarà menys fina però molt interessant).
Guardar a la nevera, dins d'un pot de vidre.
- Si no ens agrada el sabor a canyella, doncs no n'hi posem i llestos! També hi podem posar uns grans de pebre.
- La quantitat de sucre es pot variar segons els gustos o segons la utilitat que li vulguem donar. Si es tracta d'una compota tipus melmelada, per un quilo de fruita hi afegirem 750 grams de sucre; però si la fem per acompanyar un plat de carn (preferentment porc o ànec), llavors la compota no la farem tan dolça i seguirem les proporcions indicades.
Què es cou a la cuina? / Compota de Poma
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada